Senatorii juristi au decis ca titlul legii trebuie modificat in "Legea privind finalizarea privatizarii BCR", iar la articolul 2 alineatul 2 al acesteia s-a hotarat traducerea in limba romana a termenului "agent escrow" (agent tranzitoriu).

La propunerea presedintelui comisiei, Peter Eckstein-Kovacs, senatorii au decis elaborarea unui raport comun cu cel al comisiilor de buget-finante si de privatizare, care, la randul lor, au avut doua amendamente.

Astfel, senatorii economisti au decis ca legea se va adopta cu urmatorul alineat: "anexele clasificate ale contractului de vanzare-cumparare de actiuni nu fac obiectul prezentei legi", informeaza Rompres.

In prima parte a zilei de marti, intr-o prima sedinta a Comisiei juridice a Senatului, membrii acesteia au decis sa amane discutarea proiectului de lege in vederea completarii de catre guvern a materialului explicativ aferent acestuia. In cadrul sedintei, senatorii opozitiei si-au exprimat nemultumirea ca nu li s-a pus la dispozitie intregul contract de privatizare, inclusiv clauzele confidentiale.

De asemenea, senatorii au invocat lipsa de timp pentru studierea proiectului, dar presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sebastian Bodu, le-a replicat ca proiectul se afla pe site-ul ANAF inca din luna decembrie 2005.

"Nu inteleg de ce proiectul este criticat. Am negociat la sange absolut tot. Nu exista nici un motiv de critica decat, eventual, politic", a spus Sebastian Bodu.

Presedintele ANAF a precizat ca amanarea dezbaterii proiectului nu afecteaza privatizarea BCR, intrucat finalizarea acestui proiect este prevazuta pentru 21 decembrie.

Presedintele Comisiei juridice, senatorul Peter Eckstein-Kovacs, a explicat ca s-a decis reluarea, in aceeasi zi, a discutiilor pe marginea acestui proiect de lege la solicitarea Biroului permanent al Senatului.

El a spus ca nu exclude posibilitatea ca proiectul de lege sa intre pe ordinea de zi a sedintei de plen de joi, 29 iunie, a Senatului.