Liderul pietei de asigurari din Austria, Uniqa Group, ar putea sa-si majoreze participatia in cadrul companiei autohtone Astra Asigurari, dupa ce a achizitionat in 2005 circa 27 la suta din actiunile Astra, a declarat, miercuri, cu ocazia unei conferinte de presa, Andreas Brandstetter, membru Consiliului de Administratie Uniqa.

"Este un parteneriat de lunga durata cu Astra si in contract este prevazuta posibilitatea maririi participatiei, ceea ce se va si intampla, dar inca nu va putem da o data exacta", a spus viitorul vicepresedintele Astra Asigurari.

Presedintele Astra Asigurari, Dan Adamescu, a anuntat ca societatea va functiona sub numele de Astra Asigurari - Uniqa.

"Astra atinge un nou stadiu de dezvoltare, beneficiind de suportul strategic al unui lider experimentat de pe piata internationala a asigurarilor. Obiectivul nostru comun in acest moment este sa devenim cea mai puternica si cea mai respectata companie de asigurari din Romania", a spus Dan Adamescu.

El precizat ca Radu Mustatea a fost confirmat ca director general Astra Asigurari, dupa ce la 1 iunie acesta fusese numit in functia de director general interimar.

Astra Asigurari a inregistrat pe primele trei luni din 2006 prime brute subscrise in valoare de 37, 3 milioane de euro, in crestere cu circa 100 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cota de piata a companiei este de peste 10 la suta, ocupand locul al treilea pe piata asigurarilor din Romania.

"O parte din aceasta crestere se datoreaza cooperarii cu Uniqa si unul din partenerii sai, Raiffeisen Bank", a precizat Dan Adamescu.

Andreas Brandstetter a spus ca Uniqa s-a orientat pe pietele din regiune, deoarece acestea au un potential de crestere mai important decat in cazul Uniunii Europene.

"Am intrat pe piata romaneasca si pentru ca sectorul de asigurari de sanatate are un potential important de crestere aici, dar si pentru ca numerosi parteneri din Romania, ne-au cerut sa le oferim produse si pe piata romaneasca", a precizat Brandstetter.

Oficialul companiei austriece a spus ca Uniqa se gandeste sa deschida un spital privat si in Romania si ca la nivelul Grupului se va lua o decizie in ceea ce priveste sistemul de pensii private, ceva fi introdus in mai multe tari din regiune in care compania este implicata, respectiv Serbia, Bulgaria si Romania.

Uniqa este cel mai mare grup de asigurari din Austria, cu o cota internationala de piata de 28 la suta, estimata la 35 la suta pentru 2006. Anul 2005 a insemnat pentru companie o crestere de 25 la suta a primelor subscrise, la o valoare de 3,7 miliarde de euro, 91,9 la suta din aceasta crestere reprezentand contributii internationale. Grupul este prezent in Germania, Italia, Elvetia, Cehia, Polonia, Ungaria, Ucraina, Belarus, Bosnia, Croatia, Serbia si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri