Astra Asigurari ar putea fi delistata de la bursa RASDAQ, deoarece aceasta nu se mai justifica, a declarat, miercuri, presedintele Astra, Dan Adamescu.

"Din punct de vedere tehnic, listarea nu se mai justifica decat din motive de imagine, deoarece compania are acum doi actionari principali", a spus Adamescu, care este si presedintele Nova Trade Group, actionarul majoritar Astra.

Adamescu a spus ca, la ora actuala, se efectueaza o analiza pentru delistare, dar deocamdata nu se punte problema retragerii de pe bursa pentru moment.

Circa 27 la suta din actiunile Astra au fost achizitionate in iunie de grupul austriac Uniqa, care are drept actionari principali Raiffeisen Bank si Austria Colegialitat, restul de 73 la suta ramanand in portofoliul Nova Trade.

Astra Asigurari a inregistrat pe primele trei luni din 2006 prime brute subscrise in valoare de 37,3 milioane de euro, in crestere cu circa 100 la suta fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cota de piata a companiei este de peste 10 la suta, ocupand locul al treilea pe piata asigurarilor din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri