Structura din Romania a Societe Generale Securities Services (SGSS), care opereaza in cadrul BRD, filiala a SocGen, a fost mandatata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor institutional in Romania, in calitate de banca custode pentru Romania.

Activele BERD sunt transferate treptat in custodia SGSS, ceea ce pozitioneaza SGSS drept unul dintre principalii sai parteneri locali. Potrivit contractului de mandat, SGSS va oferi si alte servicii cu valoare adaugata, precum decontarea tranzactiilor bursiere si OTC pe piata romaneasca, suport pentru IPO-urile locale si emisiunile de obligatiuni guvernamentale listate pe piata primara, servicii de operatiuni cu titluri si de gestiune a trezoreriei derivate din operatiunile de custodie.

De 13 ani, Societe Generale ofera servicii de custodie prin intermediul filialei sale BRD. Acest contract reflecta angajamentul pe termen lung al Grupului pe piata romaneasca si ilustreaza in mod deosebit expertiza recunoscuta a SGSS si capacitatea sa de a oferi servicii de nivel mondial unei clientele formate din institutii financiare – gestionari de active, fonduri de pensii, depozitari globali, banci de investitii si brokeri globali.

SGSS ofera in Romania o gama completa de servicii, care cuprinde servicii locale si globale de custodie, compensare si decontare pentru toate clasele de active, precum si servicii de banca depozitara si servicii pentru emitenti.

BERD este o institutie financiara internationala care sustine proiecte in peste 30 de tari, din Europa de Est pana in Asia Centrala si in tarile din sudul si estul Mediteranei. Investind in principal in sectorul privat, ale carui nevoi nu pot fi satisfacute in intregime de piata, banca promoveaza antreprenoriatul si favorizeaza tranzitia catre economia de piata deschisa si democratica.

Prin activitatea ei din urmatorii ani in Romania, BERD va dezvolta proiecte care ii vor permite Romaniei sa isi mentina stabilitatea in sectorul financiar, sustinand cresterea companiilor mari si a IMM-urilor romanesti. Capitalul BERD este detinut de 64 de tari si doua organizatii interguvernamentale (Uniunea Europeana si Banca Europeana de Investitii).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri