Disputa dintre premierul Victor Ponta, FMI si presdintele Traian Basescu pe subiectul introducerii accizei suplimentare la carburanti nu va influenta major cursul de schimb, mentioneaza economistul sef al ING Bank, Vlad Muscalu, intr-o nota de informare a clientilor.

Potrivit analizei ING, incetarea acordului cu FMI nu va avea un impact material asupra pietei valutare. Dupa cum s-a vazut astazi in piata valutarea, declaratiile de joi ale presedintelui Traian Basescu cu privire la refuzul de a parafa un acord cu Fondul daca acciza la combustibil ramane in picioare, nu a descurajat moneda nationala.

De altfel, cursul oficial publicat astazi de BNR a consemnat o stagnare fata de sedinta precedenta, semnaland totusi o tendinta de stabilizare in jurul cotatiei de 4,53 lei/euro.

"Lipsit de directie, leul a persistat in intervale reduse in jurul a 4,53 lei/euro pe volume in scadere in aceasta saptamana. Ne asteptam in continuare ca o iesire din acest climat sa se intample cu leul apreciindu-se, intrucat pariurile impotriva monedei locale par a fi fost in mare masura descurajate de presupusele actiuni BNR", potrivit analizei ING Bank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri