Societatile de investitii financiare au fost cele mai vanate derivate de catre speculatorii aflati pe pozitii de vanzare, ele producand randamente de exceptie. De exemplu, in cazul vanzarilor pe SIF 5, pentru scadenta iunie, luand in calcul un maxim de 2,3340 lei si un minim de 1,8252 lei, randamentul a fost de 159%, iar pentru septembrie, cu un maxim de 2,41 lei si un minim de 1,88 lei/actiune, randamentele s-au ridicat 165%.

Pentru intreaga scadenta iunie, speculatorii aflati pe pozitie de vanzare pe SIF-uri au putut obtine randamente cuprinse intre 300 si 400%.

Dupa ce am asistat la scaderi dramatice ale preturilor pe cele mai lichide contracte, SIF 2, SIF 3 si SIF 5, ocazie excelenta pentru vanzatori de a marca profituri semnificative, miercurea trecuta piata a avut o revenire spectaculoasa, observa Mirabela Coos, broker la SSIF Broker Cluj. Saptamana trecuta, volatilitatea s-a mentinut la cote deosebit de ridicate, aproape de minimul/maximul de oscilatie admis.

Revenirea pietei a fost anticipata de o parte dintre investitori, fapt indicat de nivelele la care s-au mentinut cotatiile, chiar in conditiile scaderilor masive inregistrate la BVB. SIF-urile au pastrat un basis de circa 0,03 0,05 lei peste piata spot, indicand increderea jucatorilor in revenirea cotatiilor pe termen scurt, explica Coos. Acest basis a fost cu atat mai remarcabil avand in vedere aproapierea scadentei lunare, perioada in care, de obicei, preturile futures se apropie de cele din piata spot.

Pe langa SIF-uri, profitabile au fost si derivatele pe titlurile petroliere, chiar daca acestea s-au aflat pe un trend descendent, dar si cele bancare, in special derivatele pe DETLV. In acest ultim caz, investitorii care au mizat pe o crestere a cotatiei pentru scadenta septembrie, au putut castiga in doar 2 zile aproape 10 bani pe titlu, a declarat brokerul clujean.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri