Bursa din Sibiu a depasit pragul de 1,5 milioane contracte

Peste 1,5 milioane de contracte futures si optiuni au fost tranzactionate de la inceputul anului la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri din Sibiu, informeaza BMFMS, citat de Rompres.

In iunie, lichiditatea pietei s-a ridicat la circa 255.000 contracte, cu un volum aferent de 436 milioane lei, evolutia de ansamblu a cotatiilor oferind prilejul aplicarii unor strategii din cele mai diverse.

"Scadenta iunie a fost cu siguranta una din cele mai lichide inca de la debutul sau, constituind un reper privind evolutia pietei la termen", a apreciat un broker care opereaza pe piata sibiana.

Volatilitatea actiunilor, in special a SIF-urilor, a oferit speculatorilor abili posibilitatea obtinerii unor randamente care nu mai pot fi intalnite pe alte piete.

"Piata futures si-a pastrat si in iunie capacitatea de a progresa, fapt vizibil prin rezultalele obtinute", a declarat presedintele bursei, Teodor Ancuta.

Dupa o perioada de stabilitate in care investitorii au acumulat pozitii, era de asteptat o largire a culoarelor de pret. in consecinta, cotatiile au inregistrat o volatilitate ampla, corectiile fiind in unele cazuri de peste 15 – 20 la suta. O fluctuatie de 15 la suta a preturilor la BVB a putut genera un profit de 100 – 150 la suta din suma investita pe piata futures.

Un rol determinant pentru cresterea lichiditatii revine numarului de investitori prezenti pe piata sibiana, acesta aflandu-se intr-o crestere constanta, in prezent fiind inregistrate peste 3.000 de conturi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri