In aceasta primavara, mai exact in aprilie si in mai, vom asista la o noua apreciere a leului, sunt de parere brokerii de la Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri Sibiu (BMFMS). Potrivit acestora, intarirea leului are loc pe baza "unui flux mare de valuta adus sau trimis de romanii care muncesc in Europa, pentru Sarbatorile de Paste". Aceleasi voci sustin ca maximul pe care l-ar putea atinge moneda unica europeana pana la sfarsitul lui martie este de 37.000 de lei (3,7 lei noi). Pe de alta parte, moneda americana este cotata, pentru finele acestei luni, pe piata futures a BMFMS, la valori cuprinse intre 26.850 de lei (2,685 lei noi) si 27.199 de lei (2,7199 lei noi).

In ceea ce priveste cotatiile futures pentru iunie, valoarea dolarului a urcat de la 27.000 de lei (2,7 lei noi) la 27.200 de lei (2,72 lei noi). "Pe termen lung, dolarul pare condamnat sa plateasca tribut dezechilibrelor macroeconomice consistente ale Statelor Unite", a apreciat un economist al bursei sibiene.

Potrivit BMFMS, de la inceputul lunii, la bursa sibiana au fost tranzactionate peste 15.000 de contracte futures si optiuni. Cea mai lichida piata a fost cea unde se tranzactioneaza raportul leu/euro, pentru scadenta martie realizandu-se 16,35% din totalul tranzactiilor. Investitorii de la Sibiu au continuat sa coteze moneda unica sub valorile din piata valutara, ei mentinandu-si increderea in continuarea procesului de apreciere a leului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri