Un raport al Curtii de Conturi sustine ca fosta conducere Eximbank a cauzat un prejudiciu de 6,4 milioane de euro.
Procesul-verbal de constatare al Curtii de Conturi arata faptul ca in iulie 2004 Consiliul de Administratie al Eximbank a luat decizia contactarii unui imprumut in valoare de cinci milioane de euro de la Standard Bank London, cu sediul in Africa de Sud.

Decizii paguboase

Eximbank a fost nevoita sa plateasca in avans dobinda integrala a imprumutului care urma sa se deruleze pe o perioada de un an. Astfel, din cele cici milioane de euro imprumutati, Eximbank a incasat doar 4,8 milioane de euro, diferenta reprezentind retinerea in avans a dobinzii de 200.000 de euro. Din pacate, afacerea s-a dovedit si mai paguboasa. Si asta pentru ca doar 640.000 de euro au fost plasati in doua credite de export, restul banilor fiind folositi pentru constituirea de depozite la alte banci cu o dobinda mult mai mica decit cea la care Eximbank se imprumutase, se spune in raport.

Potrivit procesului-verbal de constatare nr. 10.957/03.11.2005 al Curtii de Conturi, fosta conducere a Eximbank, in frunte cu Mariana Diaconescu, a prejudiciat patrimoniul public al bancii de import-export a Romaniei cu 6,4 milioane de euro, cazul fiind preluat de DNA, pentru efectuarea cercetarii penale sub aspectul savirsirii infractiunii prevazute si pedepsite de articolul 249 din Codul penal.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=5970&art=14679&cHash=6e5c1df46c

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri