Autoritatea de Supraveghere Financiara a emis un comunicat de presa in care dezminte si critica informatiile publicate de televiziunea RTV cu privire la situatia persoanelor care au asigurari semnate cu Astra Asigurari.

Postul TV a publicat o stire in care mentioneaza ca un control al ASF, derulat anul trecut, a relevat nereguli in service-uri, printre care plata partiala a unor daune sau respingerea nejustificata a unor dosare. Alta problema majora descoperita de ASF se refera la reasigurarea politelor care s-ar fi facut catre o firma fantoma din insulele Cayman. RTV afirma ca in acest sens, ASF si BNR au cerut sesizarea DNA.

ASF a negat insa formatiile publicate de postul de televiziune potrivit carora, impreuna cu BNR, ar fi sesizat DNA in legatura cu societatea Astra si a solicitat mass-media sa trateze cu responsabilitate subiectele care tin de piata financiara.

“Afirmatii de genul ''sute de mii de romani sunt in pericol sa ramana fara RCA'' sau ''sute de mii de romani nu vor fi despagubiti in cazul unor accidente'', publicate de Romania TV, sunt mincinoase si lipsite de responsabilitate. ASF precizeaza ca toate politele RCA emise de societatile de asigurare care au acest drept sunt valabile de la momentul emiterii pana la momentul expirarii”, se mentioneaza intr-un comunicat de presa emis de ASF.

Astra Asigurari a fost infiintata in anul 1991 si are un capital social de 192,71 milioane de lei, controlat de The Nova Group Investments Romania SA - 72,68% si Epsilon Estate Provider SRL- 27,02%, alaturi de mai multe persoane fizice si juridice, cu o participatie reprezentand 0,3% din capitalul social.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri