BT Asigurari, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a inregistrat in primele cinci luni ale acestui an o crestere a valorii totale a primelor brute de 268% fata de perioada similara din 2005. Potrivit datelor companiei, valoarea totala a primelor brute subscrise dupa cinci luni de activitate in 2006 a atins 72,3 milioane de lei (20,26 milioane de euro).

Asigurarile generale detin cota cea mai mare din produsele oferite de BT Asigurari. Astfel, Asigurarile generale detin 93,6% din totalul primelor brute subscrise, ajungand la valoarea de 67,7 milioane de lei (18,97 milioane euro), cu o crestere de 264% fata de realizarile din primele cinci luni al anului 2005. Structura globala a portofoliului de asigurari generale, pentru aceasta perioada de referinta, include: asigurari RCA - 41,4%, asigurari auto (CASCO si Carte Verde) - 40,3%, asigurari pentru incendiu si calamitati - 7,5%, si alte asigurari generale - 10,8%.

Asigurarile de viata reprezinta 6,4% din totalul vanzarilor in primele cinci luni ale anului 2006, cu crestere de 343% fata de aceeasi perioada a anului 2005, atingand valoarea de 4,6 milioane de lei (1,28 milioane de euro).

In ceea ce priveste obiectivele BT Asigurari pentru acest an, oficialii companiei estimeaza vanzari de 180 milioane lei (50,43 milioane de euro) a primelor brute subscrise, acesta reprezentand obiectivul companiei pentru anul in curs. Daca tinata propusa va fi atinsa, cresterea afacerilor BT Asigurari va fi de 75% comparativ cu rezultatul inregistrat in 2005.

Majorare de 82% capitalului social

BT Asigurari a finalizat prima etapa de majorare a capitalului social, acesta crescand de la 20 milioane lei (5,6 milioane euro) la 26,5 milioane de lei (7,42 milioane euro). Majoarea reprezinta a punere in practica a hotararii Adunarii Generale a Actionarilor BT Asigurari (A.G.A.) din 10 aprilie, care prevede majorarea capitalului social al companiei in acest an cu 82,%. Astfel, capitalul social al BT Aigurari va mai fi majorat inca o data pana la finele lunii septembrie 2006, pana la valoarea de 36,5 milioane de lei (10,22 milioane de euro). Ultima majorare de capital social a fost efectuata in luna iulie 2005 de la valoarea de 8,23 milioane de lei (2,3 milioane de euro) la valoarea de 20 milioane de lei.

Majorare propusa pentru acest an se va efectua pe baza capitalizarii dividendelor obtinute in exercitiul financiar 2005 si a unui aport de capital din partea actionarilor. Aportul actionarilor se realizeaza proportional cu numarul de actiuni detinute, fapt care nu va determina schimbari in structura actionariatului. Structura actionariatului BT Asigurari este formata din: Banca Transilvania (79,88%), SIF Banat Crisana (10%), alti actionari persoane fizice romane si straine (10,12 %).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri