Rezervele internationale ale BNR se cifreaza la aproximativ 20 mld. euro

Rezervele internationale ale Bancii Nationale a Romaniei (valute plus aur) s-au situat, la finele lunii iunie, la 19,76 miliarde euro, a anuntat, marti, BNR.

La finele lunii iunie 2006, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei se situau la nivelul a 18,177 miliarde euro, fiind mai mici cu 35,7 milioane euro fata de luna precedenta.

Reducerea a rezultat din faptul ca intrarile au totalizat 383 milioane euro, reprezentand venituri din administrarea rezervei internationale, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, cedari de valuta la rezerva statului si altele, in timp ce iesirile s-au ridicat la 418,7 milioane euro, reprezentand plati rate si dobanzi scadente la datoria publica externa directa si garantata de Ministerul Finantelor Publice, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de bancile comerciale, comisioane bancare si altele, informeaza Rompres.

Rezerva de aur s-a mentinut la 104,8 tone. in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a redus la 1,590 miliarde euro.

Pana la finele anului 2006, platile scadente in contul datoriei publice externe directe si garantate de Ministerul Finantelor Publice insumeaza 434 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri