Salariile membrilor Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara vor fi reduse in 2014 cu 50%, comparativ cu nivelul anului 2013, la cel mult 7.000 de euro pe luna, a declarat presedintele autoritatii, Dan Radu Rusanu. El a adaugat ca acestea au fost deja reduse anul trecut fata de 2012, de asemenea, tot cu 50%.

"Anul trecut, salariile membrilor Consiliului ASF au fost reduse la jumatate fata de salariile fostei conduceri a CSA-ului din 2012. Deci in 2013 fata de 2012 a avut loc o reducere de 50%, iar pentru anul 2014 vom propune colegilor din Consiliul ASF si Comisiei Parlamentare reducerea salariilor cu inca 50% in 2014 fata de 2013.", a declarat presedintele ASF, Dan Radu Rusanu (foto).

Reducerea se va realiza in prima faza la nivelul membriilor Consiliului si ulterior la ceilalati angajati ai ASF, a mai spus Rusanu. In 2012 fosta conducere a CSA (n.r. - detinuta de Daniel Tudor) avea un salariu de 30.000 de euro, potrivit lui Rusanu, care a scazut in 2013 la 14.000 de euro. "In acest an vom propune reducerea la cel mult 7.000 de euro."

In ceea ce priveste sumele mari de bani incasate de Rusanu si Daianu, presedinte si respectiv prim vice-presedinte al ASF, acesta a precizat ca s-au datorat primelor de vacanta acordate si stimulentelor de final de an. Presedintele ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, Dan Radu Rusanu, a incasat numai in ultimele doua luni din 2013 un venit brut total de 72.094 euro, urmat de prim-vicepresedintele institutiei, Daniel Daianu, cu 68.043 euro, ceea ce contrazice declaratiile oficiale, conform carora Rusanu ia 14.000 de euro lunar, iar Daianu, 12.000 euro.

"Singura prima care se acorda este prima de vacanta, care pentru 2014 s-a desfiintat. Pe langa asta de sfarsit de an se acorda un stimulent de sfarsit de an, care de asemenea, s-a desfiintat. Stimulentul se obtinea in functie de rezultatele obtinute. Acum, in bugetul de venituri si cheltuieli ale ASF pe 2014 nu mai apar primele de vacanta si stimulentele de final de an.", a conchis Rusanu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri