5 Iulie 2006

Raiffeisen atrage IMM-urile printr-o dobanda promotionala

Raiffeisen Bank ofera credite in lei cu o dobanda promotionala pentrufirmele mici si mijlocii (IMM-uri) din localitati sub 50.000 de locuitori, potrivut unui comunicat al bancii.

Dobanda promotionala practicata in perioada iulie-octombrie este Bubor (1 luna) la care se adauga 0,5% pe an, iar valoarea pe care o pot avea creditele este intre 3.000 si 250.000 de euro, echivalentul in lei noi.

Banii provin dintr-o linie de finantare in valoare de 30 de milioane de euro, din cadrul Programului de sprijin al IMM-urilor initiat de Uniunea Europeana, prin Banca de Dezvoltare a Germaniei (KfW), in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Raiffeisen propune un credit pentru investitii pe termen mediu, care se intinde pana la 60 de luni, si un credit pentru capital circulant pe o perioada de maxim de 12 luni. Directorul sectorului IMM Raiffeisen Bank, Alexandru Ciobanu, a apreciat ca prin aceste credite banca isi va diversifica oferta de produse si va spijini dezvolatarea economica in localitatile mici.

Conform informatii oferite de banca, Raiffeisen are peste 120.000 de clienti IMM, iar volumul de credite acordate acestui segment a depasit 200 de milioane de euro in primele cinci luni ale anului.

La sfarsitul anului trecut, totalul activelor Raiffeisen Bank a depasit trei miliarde de euro la sfarsitul anului trecut. In Romania, banca are 227 de unitati si 4.500 de angajati.



Citeste si