Originea salariilor exorbitante are drept provenienta anul 2006, cand tara era condusa de PNL si PSD. Atunci, cei cinci membri ai CSA, printre care si Aurelia Cristea, au adus drept argumente de a creste in mod aberant salariile in acea perioada, faptul ca se descurajeaza coruptia, a declarat Steluta Racolta, consilier judetean, pentru Clujazi.ro.

"Tot ce a facut aceasta masura a fost sa duca la marirea primelor de asigurare, care a afectat asiguratii din Romania, obligati sa suporte prime de asigurare marite. S-a multiplicat astfel si neplata dosarelor de daune. Spuneau ca ei trebuie sa aiba salarii mari, care sa ii faca incoruptibili, insa acum Daniel Tudor este cercetat pentru luare de mit", a declarat Steluta Racolta (foto).

Ea a adaugat ca Daniel Tudor, atunci cand a fost numit presedinte al CSA, a fost intrebat de catre parlamentari ce il califica pentru acest post. A raspuns ca a fost director 2 ani de zile la Ardaf, intre 2006 si 2008, ani in care compania de asigurari a fost demolata, cand munca de 15 ani a unor oameni a fost pusa la pamant, potrivit publicatiei citate.

Steluta Racolta, consilier judetean in Cluj din partea PDL, membru in Comisia de prognoze, programe, buget-finante si relatii internationale, este de profesie inginer. Cea mai mare parte a activitati profesionale a desfasurat-o in domeniul asigurarilor, la fosta societate de asigurare reasigurare Ardaf. Astfel, in perioada 1993-1997 a detinut functia de director marketing-dezvoltare, iar in perioada 1998 - 2004 functia de presedinte - director general.

Citeste si:
CertAsig, amendata de catre ASF, in urma unui control inopinat
CertAsig, amendata de catre...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Baluta, Sector 4: toate cladirile de invatamant trebuie sa fie sigure