Oferta publica primara de actiuni organizata de operatorul national de transport al energiei electrice, Transelectrica, in perioada 14-28 iunie, a fost suprasubscrisa la un nivel de 646%, a anuntat directorul pentru strategie, cooperare internationala si piata de capital al companiei, Razvan Purdila. "Nivelul total al suprasubscrierii a fost de 646%, cu un total de circa 796 milioane RON numarul de subscrieri fiind de 4.861", a declarat, citat de Rompres, oficialul Transelectrica.

Potrivit calendarului Transelectrica, pentru ca oferta sa fi fost incheiata cu succes ar fi trebuit sa fie subscrise minimum 70% din actiunile oferite. Potrivit raportului Transelectrica, au fost inregistrate 141 de subscrieri ale investitorilor mari, cu o valoare minima a subscrierii de 500.000 RON, respectiv 39,91 milioane actiuni, la un pret de peste 620 milioane RON, oferta fiind suprasubscrisa cu 839%.

in ceea ce-i priveste pe investitorii mici, cu un nivel al subscrierii intre 2.000 si 500.0000 RON s-au inregistrat 4.720 de subscrieri, cu 10,47 milioane actiuni si o valoare de 175,98 milioane RON, nivelul de suprasubscriere fiind de 357%. "Din datele noastre, dupa trei zile de la inceperea ofertei, a fost atins nivelul integral de subscriere, care a fost apoi depasit de 3,5 ori in intervalul 27-28 iunie", a conchis Razvan Purdila.

Transelectrica este prima companie din programul de listare a mai multor societati publice pe piata de capital initiat de Guvern. Adunarea Generala a Actionarilor Transelectrica urmeaza sa aprobe majorarea de capital pe 14 iulie, inregistrarea acesteia urmand sa aiba loc pe 24 iulie, iar inscrierea valorilor mobiliare la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare - pe 31 iulie.

Referitor la pachetul de cinci% care va fi listat in portofoliul Fondului Proprietatea, listarea va avea loc cel mai probabil in luna august 2007, dupa trecerea perioadei de intermediere, la pret minim de sase luni, la care se adauga alte sase luni, in care cei care au achizitionat actiuni nu au voie sa le comercializeze.

Din numarul total de subscrieri, circa 70% au fost realizate de investitorii autohtoni, respectiv 30% de cei straini. "Este un raport echilibrat, in concordanta cu ce se intampla pe Bursa, insa sper ca in curand sa atingem un raport de 40/60% pentru a atinge parametrii normali de functionare ai altor Burse", a precizat directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri