Ed Clark, directorul general al Toronto-Dominion, cea mai mare banca din Canada dupa active, se va retrage la 1 noiembrie cu o pensie anuala de 2,5 milioane dolari canadieni (2,2 milioane dolari SUA), transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.

Clark (66 de ani) va iesi la pensie la 1 noiembrie, dupa ce a petrecut aproape 14 ani la conducerea institutiei de credit. Pensia primita de acesta conform contractului de munca ii va reveni sotiei sale in caz de deces.

Pensia a fost calculata utilizand media anuala a salariului lui Clark in perioada de 36 de luni cand a fost cel mai bine platit in cariera sa, la care se adauga un procent fix stabilit in 2010, a anuntat banca.

Planul de pensionare de care beneficiaza executivul este compus conform cu practici mai vechi, care nu se mai aplica directorilor executivi care s-au alaturat bancii incepand din 2009.

Clark lucreaza la Toronto-Dominion incepand din anul 2000 si a preluat functia de CEO in 2002. Cel mai important proiect al sau la conducerea bancii a fost extinderea in SUA, in care a investit 25 miliarde de dolari.

El a primit in 2013 o compensatie financiara totala de 10,4 milioane dolari canadieni, redusa cu 4,1% fata de 2012 dupa ce banca a ratat mai multe tinte privind rezultatele financiare. Banca a inregistrat in anul fiscal incheiat la 31 octombrie un profit record de 6,64 miliarde dolari canadieni. Clark a primit anul trecut un salariu de baza de 1,5 milioane dolari canadieni si stimulente financiare de 1,6 milioane dolari, restul compensatiei reprezentand bonusuri in actiuni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri