Eventuala deducere a primelor de asigurari de viata din impozitul pe venit, nu ar impulsiona foarte mult piata asigurarilor de viata, pentru ca suma care se scade este prea mica, a declarat, marti, pentru NewsIn, directorul de vanzari al ING Asigurari de Viata, Cristian Motca.

"Desi masura ar fi binevenita si logica, dat fiind ca respectiva deductibilitate figureaza deja in Legea asigurarilor, nefiind insa prinsa si in Codul fiscal, pentru a putea fi aplicata, consider ca nu ar da un impuls de dezvoltare foarte mare pietei asigurarilor de viata din Romania, din mai multe motive", a spus Cristian Motca.

"In primul rand, limita de deducere din impozit, de 200 de euro, mi se pare a fi mult prea mica pentru a putea fi atractiva pentru clienti, astfel incat sa se produca o crestere semnificativa a cererii de produse de asigurare de viata", a mai spus Motca.

"In al doilea rand, dupa cum stim, procedurile birocratice prin care s-ar aplica, in mod concret, aceste deduceri, nu sunt de natura sa ii incurajeze pe romani sa profite de aceste deduceri", a adaugat Motca. "Romanii sunt satui de cozi pe la diverse directii financiare si fiscale, asa ca, repet, nu cred ca aceasta masura ar putea influenta semnificativ cererea, deci piata, astfel incat deficitul de protectie din Romania, care in acest moment este estimat la 170 de miliarde de lei noi, sa scada", a mai spus Cristian Motca.

Vicepresedinta Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, Gratiela Iordache, anuntase pe data de 21 iunie 2006, la un seminar despre asigurarile de viata, ca va introduce un amendament la Codul Fiscal, prin care asigurarile, in special cele de viata, sa fie deductibile in limita a 200 de euro.

"Saptamana viitoare (la o saptamana dupa 21 iunie 2006 - n.r.), cand se va intruni Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, voi introduce un amendament, care se va referi la toate asigurarile si in special la cele de viata. As fi dorit sa fie deductibile fiscal integral, dar limita este impusa de nevoia de a nu face discriminare intre politele de asigurari private si pensiile private, pe care Codul Fiscal le deduce in limita a 200 de euro ", declarase Gratiela Iordache.

Cu ocazia aceleiasi conferinte, directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon, declarase ca, in Romania, exista un deficit de protectie (suma asigurarilor de viata necesare pentru familii) de circa 170 de miliarde de lei noi

Piata asigurarilor de viata ar putea ajunge, in 2010, la circa 900 milioane de euro (3,2 miliarde lei noi), ceea ce ar insemna o triplare a volumului afacerilor pe acest segment de asigurari, potrivit estimarilor oficialilor ING.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri