Primaria Municipiului Targu-Mures anunta astazi semnarea contractului cu consortiul financiar format din Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria si BT Securities SA, in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru finantarea unor proiecte de investitii de interes major pentru comunitatea locala. Consortiul a fost ales in cadrul unei licitatii publice la care au participat 3 ofertanti.

Proiectul de finantare licitat consta in contractarea unei linii de credit bancar revolving de tip ôBridge Loanö pe o perioada de 24 luni, credit ce urmeaza sa fie rambursat prin vanzarea unor obligatiuni municipale. Emisiunea de obligatiuni va fi derulata in doua serii si se intentioneaza listarea acestora la Bursa de Valori Bucuresti. Valoarea totala a finantarii este de 52 milioane RON si este compusa dintr-un credit punte pentru primii doi ani, in valoare de 20 milioane RON, refinantat prin emisiunea primei serii de obligatiuni municipale. A doua emisiune de obligatiuni municipale va completa valoarea totala a finantarii acordata pe o durata de 20 de ani. Obligatiunile vor avea rambursari trimestriale si maturitate finala in 2026.

Acest tip de finantare combinata subliniaza interesul crescut al municipalitatilor pentru identificarea instrumentelor financiare potrivite pentru finantarea proiectelor de investitii de interes local. Fondurile obtinute vor fi folosite pentru modernizarea de locuinte sociale, reabilitarea podului Calarasi, modernizari si amenajari de strazi si alte obiective de interes local, extinderea retelei de apa, modernizarea sistemului de energie termica si amenajarea statiei de epurare la groapa de gunoi.

"Aceasta este a doua finantare pe care Dexia Kommunalkredit Bank o acorda in judetul Mures, dupa creditul in valoare de 4,35 milioane EUR acordat Consiliului Judetean Mures la inceputul acestui an. Acesta este modul in care noi intelegem sa ne implicam in dezvoltarea comunitatilor locale, prin stabilirea unor parteneriate durabile cu autoritatile publice si prin raspunsul nostru prompt la necesitatile lor de finantare", declara Roxana Lazar, CEO Dexia Kommunalkredit Romania.

ôNe bucuram ca putem sa ne manifestam inca o data dorinta de finantare a municipalitatilor, BT Securities fiind intermediarul mai multor emisiuni de obligatiuni, avand o experienta bogata in sprijinirea proiectelor de investitii ale unor municipalitati precum: Cluj-Napoca, Aiud, Sloboziaö, declara Rares Nilas, Director General BT Securities.