Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, a inregistrat anul trecut in Romania o pierdere de 40,2 milioane de euro, dupa un rezultat negativ de 35,2 milioane de euro in anul anterior, potrivit datelor publicate de grupul elen, scrie Mediafax.

Activele bancii elene in Romania se situau la sfarsitul anului trecut la 3,85 miliarde de euro, in scadere cu 6% fata de 4,09 miliarde de euro in decembrie anul anterior, se arata intr-o prezentare a grupului bancar elen.

Eurobank inregistra un sold brut al creditelor de 2,71 miliarde de euro in Romania la finele anului, in declin cu 8,3% comparativ cu 2,96 miliarde de euro in decembrie 2012. Banca inregistra credite cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile in valoare de 758 milioane de euro la finele anului 2013.

Portofoliul de depozite al Eurobank pe piata locala a crescut de la 1,74 miliarde de euro la sfarsitul anului 2012 la 1,87 miliarde de euro in decembrie.

Veniturile operationale s-au situat la 202,2 milioane de euro, in stagnare fata de anul anterior. Cheltuielile operationale au scazut cu 11%, de la 144,4 milioane de euro in 2012 la 128,7 milioane de euro anul trecut.

Citeste si:
Banca Transilvania, profit net de 1,21 miliarde de lei in 2018
Banca Transilvania a...

De asemenea, Eurobank a amortizat fondul comercial al afacerilor din Romania cu 10 milioane de euro.

Reteaua de unitati de retail a fost redusa de la 240 de unitati la sfarsitul anului 2012 la 207 unitati la finele anului trecut.

Eurobank, a treia mare institutie de credit din Grecia, a raportat o pierdere de 1,15 miliarde de euro pentru anul trecut, fata de un rezultat negativ de 1,45 miliarde de euro cu un an inainte.

Statul elen controleaza 95% din actiunile Eurobank, dupa ce banca a fost recapitalizata cu resurse de la fonul elen de stabilitate financiara, din cauza pierderilor inregistrate intr-un program de stergere a datoriilor Greciei.

Citeste si:
Actionarii Bancii Transilvania au aprobat fuziunea cu Bancpost
Actionarii Bancii...

Eurobank controleaza pe piata locala Bancpost, ERB Retail Services IFN, ERB Leasing IFN, Eurobank Finance, Eurobank Securities, Eurobank Property Services, Eliade Tower (55,94%), IMO Property Investments Bucuresti, IMO – II Property Investments, EFG IT Shares Services, EFG Eurolife Asigurari Generale, EFG Eurolife Asigurari de Viata, Retail Development (55,94%) si Seferco Development.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Rares Florea, de la ceasuri inteligente la Domeniile Averesti
Setari Cookie-uri