Banca Romaneasca a primit un nou plafon de garantare de la Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) pentru programul Prima Casa, in valoare de 140 de milioane de lei. DAE in cazul imprumuturilor in lei a coborat sub 5%.

Astfel, clientii bancii vor putea contracta imprumuturi totale de 280 de milioane de lei. “In 2014 ne asteptam la o evolutie pozitiva a programului Prima Casa, in conditiile in care rata dobanzii de politica monetara se afla la un minim istoric, de 3,5%, iar preturile pe piata imobiliara au in continuare o tendinta de scadere”, a declarat Dan Grigoriu, director Produse Retail.

Banca nu percepe comision de analiza a dosarului, comision de rambursare anticipata, iar preaprobarea financiara este valabila 90 de zile calendaristice. Singura taxa datorata si colectata este comisionul de gestiune a garantiei de catre FNGCIMM, de 0,0408% lunar, aplicat la soldul creditului.

Dobanda ceruta de Banca Romaneasca este formata din ROBOR la 3 luni plus o marja fixa, in prezent de 2%.

Datele din portofoliul Bancii Romanesti arata ca in cadrul programului Prima Casa, odata cu mentinerea produsului exclusiv in lei, valoarea medie a unui imprumut a fost de 135.000 de lei. Peste 31% dintre clientii care au accesat un astfel de credit au pana in 30 de ani, in timp ce 58% au intre 30 de ani si 40 de ani.

Plafonul suplimentar la Prima...
Citeste si: Plafonul suplimentar la Prima Casa este la dispozitia bancilor de luni

Regiunea in care s-au acordat cele mai multe credite Prima Casa a fost Capitala, cu peste 54,6% din imprumuturi, fiind urmata de Banat cu 10,6%, Transilvania, cu 8,6%, si Muntenia, cu 7,9%. La polul opus se afla Moldova, cu 6,6% si Oltenia, cu 4,8% din total.
De la inceputul programului guvernamental Prima Casa, in 2009, Banca Romaneasca a acordat peste 4.600 de credite, in valoare totala de peste 830 de milioane de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
La ce banci gasesti cele mai ieftine oferte Prima Casa