Presedintele Bancii Italo-Romena, Franco Antiga, a inaugurat miercuri o noua filiala institutiei, in municipiul Constanta, institutia bancara facand parte din grupul italian Veneto Banca si avand deschise noua sucursale in Romania si una in Italia, transmite corespondentul NewsIn.

Pe piata romaneasca, institutia opereaza atat in sectorul retail, cat si in cel corporate. Franco Antiga a precizat ca banca pe care o conduce s-a orientat foarte mult catre romanii care domiciliaza si lucreaza legal in Italia, numarul acestora fiind de circa 300.000. Produsele bancare puse la dispozitia acestor cetateni romani sunt "Conturi fara frontiere" si "Credit fara frontiere".

Primul produs vizeaza transferul gratuit de bani din Italia in Romania, pentru romanii care vin in tara, in concediu, sau care doresc sa trimita bani familiilor. Pentru a accesa acest transfer, doritorii trebuie sa aiba cont deschis in Italia la una dintre bancile grupului Veneto Banca si un cont in Romania, la Banca Italo-Romena.

Cel de-al doilea produs bancar este un credit ipotecar pentru locuinte, care ofera posibilitatea romanilor din Italia de a lua credite acolo, dar sa cumpere locuinte in Romania si sa le ipotecheze. Creditul functioneaza bi-directional, fiind deschis si persoanelor domiciliate in Romania, dar care ar dori sa cumpere locuinte sau alte tipuri de proprietati imobiliare in Italia. in aceasta situatia, creditul se acorda in Romania, dar ipoteca se transcrie in Italia.

Franco Antiga a mai precizat ca un mare avantaj al acestui credit este faptul ca se acorda sume de pana la 120% din valoarea proprietatii imobiliare, astfel incatz suma acordata sa fie suficienta si pentru cheltuielile notariale si de orice alta natura presupuse de tranzactie.