Discutiile legate de modificarea Codului fiscal, oferta publica primara de vanzare initiata de Transelectrica si evolutia negativa a burselor regionale au fost principalii factori care au afectat cursul actiunilor listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), sunt de parere analistii pietei bursiere.
In luna iunie am avut un ultim segment de scadere a bursei in corelatie cu evolutia celorlalte piete din Estul Europei. Un argument in plus a fost neclaritatea in privinta aplicarii legislatiei specifice SIF-urilor, iar pe planul al treilea a cazut tergiversarea subiectului impozitarii incepand cu 2007, a declarat analistul de la casa de brokeraj Vanguard, Cristian Tudorescu, citat de NevsIn.

Actiunile companiilor listate la BVB au debutat luna iunie in crestere, insa, numai dupa doua sedinte de tranzactionare s-au inscris pe un trend descrescator pana pe 27 iunie.

Punctul de inflexiune al Bursei, a fost in ce-a de-a doua zi adoptarea Legii privind Codul Fiscal in Senat, care a mentinut vechile cote de impozitare si a coincis cu decizia bancii centralede a majora dobanda de politica monetara la 8,75%, de la 8,5%. De altfel, fondurile de investitii au impulsionat revenirea Bursei. Pe final de luna indicii bursieri au crescut pentru ca fondurile de investitii au facut raportarile semestriale si, probabil, au dorit aiba o raportare buna, a explicat traderul BCR Securities, Adrian Barbu.

Sfarsitul de luna a fost caracterizat prin revenirea indicilor bursei bucurestene, urmand ca luna iulie sa ne confirme daca piata si-a reluat trendul crescator. Companiile listate nu s-au remarcat prin evenimente importante, singurele care au rupt apatia au fost societatile de investitii financiare, care au plasat fonduri importante in actiunile Transelectrica si Banca Transilvania. Evolutia Bursei bucurestene este prezentata mai detaliat in raportul atasat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri