Romania se afla pe locul 25 in Europa in ceea ce priveste veniturile obtinute din prime de asigurare, devansand tari precum Lituanua, Estonia, Letonia, Malta, Cipru sau Islanda, potrivit raportului anual pe 2005 al Comite Europeen des Assurances (CEA), informeaza NewsIn Romania se afla, de asemenea, pe locul patru in Europa, din punct de vedere al ratei de crestere a pietei asigurarilor in 2005, cu o rata de crestere de 18,8%, potrivit raportului CEA.

In clasamentul ratei de crestere pe 2005 a pietei asigurarilor din Europa, Romania este devansata de Liechtenstein (80,5%), Portugalia (25,7%) si Luxemburg (23,1%), dar se situeaza inaintea unor tari ca Suedia (17,2%), Slovenia (10,1%) sau Turcia (10,1%).

Volumul subscrierilor realizate de catre piata asigurarilor din Romania se ridica, la sfarsitul anului 2005, la o valoare de peste 1,21 miliarde de euro.

CEA este federatia uninilor nationale de companii de asigurare din Europa. Romania este reprezentata la CEA de catre Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), care este membru asociat al organizatiei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Importul paralel, un motor care ar putea ajuta pacientii din Romania
Setari Cookie-uri