Gradul de intermediere al primelor subscrise va depasi 50% in acest an, de la 47% in 2013, pe fondul cresterii cererii de servicii de consultanta, in timp ce piata asigurarilor va stagna, asa cum s-a intamplat si anul trecut, a declarat presedintele asociatiei brokerilor (UNSICA)R, Bogdan Andriescu.

"In ultimii ani, cresterea cererii de servicii de consultanta din partea clientiilor s-a amplificat si, in acest context, avansul brokerilor si al gradului de intermediere s-a vazut in cifrele din ultimii ani", a spus Andriescu, intr-o conferinta de presa, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca anul 2013 a adus o depreciere in relatia broker-asigurator. "Exista asiguratori care au cautat sa gaseasca in brokeri motivul pentru rezultatele mai putin bune si au luat decizii surprinzatoare. Clientii solicita astazi mai mult decat oricand suport si consiliere si aceasta este explicatia cresterii gradului de intermediere, atat pentru incheierea contractelor, cat si pentru rezolvarea daunelor", a spus presedintele UNSICAR.

Potrivit datelor preliminare ale Autoritatii de Supraveghere a Asigurarilor (ASF), brokerii au intermediat 46,84% din primele subscrise in 2013, in crestere cu 3,2 puncte procentuale fata de anul 2012. Valoarea primelor intermediate de brokeri pe cele doua categorii de asigurari a fost de 3,88 miliarde de lei, in urcare cu 7,77% fata de anul 2012. Veniturile din activitatea de brokeraj s-au majorat cu 6,52% fata de anul 2012, la 773,03 milioane de lei.

Piata asigurarilor a atins 8,29 miliarde de lei in 2013, cu 0,4% mai mult fata de anul precedent, iar ponderea in Produsul Intern Brut a scazut la 1,31%, de la 1,4% in anul 2012, potrivit ASF.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri