Pierderea la buget rezultata din scaderea CAS cu 5 puncte din iulie, de 2,6 miliarde lei pe un semestru, nu poate fi acoperita decat prin reduceri de cheltuieli, cresteri de taxe si majorarea deficitului, a spus premierul Ponta, adaugand insa ca deficitul nu poate urca si nu vrea sa taie cheltuieli. Mai ramane cresterea taxelor!

"Nu se poate compensa decat ori dintr-o incasare suplimentara - si o sa vedem rezultatele pe primele cinci luni - sau dintr-o crestere a deficitului, ori o crestere a deficitului ar ridica probleme cu Comisia Europeana, pentru ca avem niste obligatii asumate prin Tratatul fiscal si cred ca, totusi, suntem o tara serioasa, chiar daca suntem in campanie pentru prezidentiale (...) Sunt trei posibilitati teoretice: reduceri de cheltuieli, cresteri de taxe si cresterea deficitului, nu exista a patra cale din punct de vedere fiscal", a spus Ponta, citat de Mediafax.

Intrebat cum va reduce cheltuielile, Ponta a raspuns ca nu intentioneaza sa reduca cheltuieli. El a adaugat ca, deocamdata, vrea sa vada volumul incasarilor pe primele cinci luni, pentru a fi realizata o programare bugetara de acoperire a sumei de 2,6 miliarde lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Masurile din Codul Fiscal vor intra in economie inainte de de 2016