Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va imprumuta 20 milioane euro companiei EDP Renovaveis (EDPR) pentru lucrari de constructie si operare a mai multor parcuri fotovoltaice in Oltenia.

Aceasta este prima finantare a bancii in Romania pentru productia de energie solara. Parcurile fotovoltaice din Oltenia ale companiei portugheze EDPR au o capacitate de productie de 50 de MW de energie electrica.

O facilitate de credit paralela, de 10 milioane de euro, va fi acordata EDPR de catre Banca pentru Comert si Dezvoltare a Marii Negre, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale. Acesta este al patrulea proiect comun al BERD cu EDPR in Romania, dupa investitii in trei parcuri eoliene.

Pana in prezent, BERD a acordat finantari pentru constructia si operarea a cinci parcuri eoliene in Romania si a investit in total 169 de milioane de euro in dezvoltarea sectorului local al energiei regenerabile, potrivit Mediafax.

EDPR produce energie solara in Oltenia din 2013, prin mai multe parcuri. Compania are in judetul Dolj capacitati fotovoltaice instalate de 11,6 MW, in judetul Mehedinti de 28,85 MW, iar in judetul Olt de 9,93 MW. Compania detine in Romania si mai multe parcuri eoliene, cu capacitate instalata de 254 MW in judetul Constanta, 132 MW in Ialomita, 33 de MW in Tulcea si 52 de MW in judetul Vaslui.

Cel mai mare retailer din...
Citeste si: Cel mai mare retailer din Romania finanteaza ONG-urile


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
JP Morgan Chase isi lanseaza propria criptomoneda