ING lanseaza aplicatia mobila MyING prin care clientii care detin un smartphone cu sistem de operare iOS sau Android au acces la informatii privind contractele lor de asigurari de viata, pensii private obligatorii si pensii facultative, precum si posibilitatea de a realiza plata primelor de asigurare.

"Pentru industria de asigurari si pensii private, asimilarea celor mai noi tehnologii si integrarea canalelor moderne de interactiune cu clientii reprezinta un factor de iferentiere tot mai important, specific erei digitale in care traim. La ING am dezvoltat si lansat aplicatia mobila MyING pentru a oferi accesibilitate sporita si control, de oriunde si in orice moment, asupra portofoliilor pe care le detin la ING", a declarat Carmen Soare (foto), director de marketing ING Asigurari de Viata.

Astfel, clientii companiei au acces rapid la cele mai importante detalii privind contractele lor de asigurare de viata, pensii private obligatorii sau pensii facultative. Totodata, acestia au posibilitatea de a-si actualiza datele personale, pot face plati ale primelor de asigurare, pot consulta istoricul platilor efectuate pentru contractele de asigurari de viata sau pot vizualiza istoricul contributiilor realizate pentru fondurile de pensii facultative sau obligatorii. In plus, aplicatia permite contactarea directa a consultantului financiar.

MyING este primul portal complet integrat ce ofera clientilor informatii despre contractele de pensii private obligatorii, facultative si asigurari de viata de la ING si, totodata, posibilitatea de a realiza tranzactii online, potrivit companiei. Peste 100.000 de clienti ai ING Asigurari de Viata si ING Pensii folosesc deja platforma online MyING pentru a accesa informatii despre contractele lor sau pentru a realiza tranzactii online.

Astfel, de la lansarea functionalitatii de tranzactionare online a portofoliilor de investitii (februarie 2013) si a celei de plati online pentru contractele de asigurari de viata cu prime recurente (iunie 2013) circa 20% si respectiv 6% din totalul acestor tipuri de operatiuni au fost realizate online, se arata in comunicatul ING Asigurari de Viata.

Subscrierile ING Asigurari de Viata au crescut cu 2,8%

ING Asigurari de Viata a subscris prime de 559,6 milioane de lei in 2013, in crestere cu 2,8% fata de anul precedent, in timp ce profitul brut a fost estimat la 12,1 milioane de lei, de la 29 milioane de lei in 2012, a anuntat asiguratorul, in luna februarie.

Potrivit datelor companiei, portofoliul de asigurari incheiate in 2013 a fost cu peste 7% mai mare fata de cel realizat in anul precedent, 73% din numarul total de polite subscrise in acest interval fiind de tip traditional. Valoarea activelor financiare in administrare a ajuns la nivelul de 2,5 miliarde de lei la finele anului trecut, in urcare cu 8% fata de 2012.

In perioada analizata, societatea a platit clientilor indemnizatii de 121,7 milioane de lei pentru evenimente asigurate si contracte ajunse la maturitate, cu 27,3% mai mult fata de anul anterior. Aproape 78% din aceasta suma, respectiv 95,6 milioane de lei, reprezinta beneficii platite pentru contracte ajunse la maturitate.

La finalul anului, ponderea contractelor de tip traditional in totalul portofoliului in vigoare era de 49%, cu doua puncte procentuale mai mult comparativ cu 2012. Marja de solvabilitate disponibila a ING Asigurari de Viata este de 1,25 fata de nivelul minim cerut de lege de 1, iar coeficientul de lichiditate este de 4,6 comparativ cu nivelul minim cerut (1).

Anul trecut, ING Asigurari de Viata a obtinut un profit brut estimat de 12,1 milioane lei, comparativ cu 29 milioane lei in 2012. Datele ING arata ca prima anualizata medie pentru contractele incheiate in perioada de raportare a atins 1.543 lei, de la 1.580 lei in urma cu un an. De asemenea, suma asigurata medie pe contract incheiat in perioada de raportare a scazut de la 49.501 lei, in 2012, la 41.629 lei, in cursul anului pecedent.

ING Asigurari de Viata este cel mai mare asigurator local de profil in functie de rezultatele subscrierii in 2012. Asiguratorul este parte a grupului financiar olandez ING si activeaza in Romania din 1997.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri