Creditul de consum standard de la Raiffeisen ramane unul dintre cele mai scumpe din piata, la o dobanda de nu mai putin de 28%
De azi, Raiffeisen Bank scade, pentru a treia oara in acest an, dobanzile la creditele acordate populatiei. Astfel, la creditele de consum dobanda scade de la 26% la 24 % pe an (DAE este 31,58 %, calculat pe un termen de 5 ani), iar pentru creditele pentru autoturisme de la 23% la 19% pe an (DAE 23,79%), arata banca intr-un comunicat.

Si in aceste conditii, banca de origine austriaca ramane una dintre cele mai "scumpe". Dobanda de mai sus este pentru un asa-zis credit de consum "gold". Pentru creditul de bunuri de consum standard, banca cere o dobanda de 28%, iar DAE este de nu mai putin de 37%, calculata pe un termen de 48 luni. In plus, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a spus saptamana trecuta ca nu agreeaza micsorari de dobanda de genul celei operate de Raiffeisen. "Mai vad cate o banca ce anunta o scadere de dobanda de la 26% la 24%. Ma intreb daca nu cumva unii bancheri au adormit intr-o realitate depasita", spunea guvernatorul. Dobanda cu care BNR atrage depozite de la banci (rata de interventie) a coborat luna aceasta la 14,5%, iar dobanda de referinta a coborat in martie la 10,75%.

La Tiriac e 15%

Dar se pare ca datele de referinta privind dobanzile din Romania nu ridica nici macar o spranceana unora dintre bancheri. Numai unora, pentru ca, de exemplu, in prezent, Banca Tiriac practica cea mai scazuta dobanda la creditul de consum, adica 15% pe an, cu DAE 19,26% la un credit in jur de 3.000 de euro (echiv. lei) si o maturitate de 48 de luni.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri