Adunarea generala a actionarilor asiguratorului Ardaf a hotarat majorarea capitalului social al societatii cu 71,2 milioane lei (19,86 milioane euro), de la 50,06 milioane lei (13,96 milioane euro) la 121,26 milioane de lei (33,8 milioane euro), a anuntat, luni, un comunicat al companiei.

"Majorarea capitalului social al Societatii de Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. se va face prin emiterea unui numar de 712.000.000 actiuni nominative cu valoarea nominala de 0,1 lei", se mai spune in comunicat.

"Fiecare actionar va putea participa la majorarea capitalului social in limita drepturilor de preferinta de care dispune la data de inregistrare 24 iulie 2006, care este egal cu numarul actiunilor detinute la aceasta data. Pentru fiecare actiune detinuta, un actionar va putea subscrie 1,422129 actiuni noi. La calculul numarului de actiuni care pot fi subscrise, se va aplica regula de rotunjire, pentru a se obtine un numar intreg", se mai afirma in comunicat.

Decizia de majorare a capitalului social al Ardaf a fost luata cu 50,18%% de voturi pentru si 6,71% abtineri, din capitalul social total

Potrivit comunicatului, la sedinta adunarii generale a actionarilor Ardaf au participat 10 actionari, detinand 77,5% din capitalul social total al societatii.

Societatea de asigurari Ardaf este detinuta de compania Tender SA, cu o participatie de 70,96%, de Clairmont Holdings, cu 12,63%, si de Raiffeisen Zentralbank Austria, cu 10,15%.

Potrivit unei declaratii din data de 31 mai 2006 a vicepresedintelui Ardaf, Tiberiu Tender, reprezentantii companiei Tender SA deruleaza negocieri pentru vanzarea pachetului de 70,96% din capitalul social detinut la Ardaf. Tiberiu Tender nu a dorit sa dea detalii despre posibilii cumparatori, pretul tranzactiei si data incheierii acesteia.

in 2005, Ardaf a subscris prime in valoare de 233,17 milioane de lei noi, din care asigurarile generale au reprezentat un aport de 226,9 milioane de lei. in primul trimestru al anului 2006, Ardaf a subscris prime de asigurare in valoare de 78,6 milioane de lei noi, in scadere cu 25,7% fata de perioada similara a anului 2005. Pierderile inregistrate de companie, in primele trei luni din 2006, au fost de 2,1 milioane de lei noi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri