Banca Transilvania a achizitionat luni un pachet de 25 de milioane de actiuni proprii pentru care a platit 25 milioane lei (6,96 milioane euro), cu scopul de a le vinde propriilor angajati, a informat un comunicat transmis, luni, de banca, Bursei de Valori.

Pachetul de actiuni, care reprezinta 1, 05 % din capitalul social al bancii a fost tranzactionat pe platforma Deal a Bursei de Valori Bucuresti, vanzator fiind BT Asigurari.

Actiunea face parte din programul de fidelizare a angajatilor bancii. In cadrul adunarii generale a actionarilor din data 27 martie, actionarii au aprobat rascumpararea unui numar maxim de 70 milioane de actiuni care sa fie cesionate personalului propriu.

Citeste si:

In urma majorarii de capital social pe care banca a realizat-o la inceputul acestui an, au ramas nesubscrise 9,88 milioane de actiuni, care vor fi oferite tot personalului bancii, se mentioneaza in comunicatul transmis de institutie.

In total, in programul de fidelizare a salariatilor sunt oferite 34,88 milioane actiuni la pretul de 0,36 lei pe titlu. Conducerea bancii a anuntat ca nu va mai cumpara alte actiuni din piata, desi actionarii aprobasera achizitionarea a maxim 70 de milioane de titluri. Pe piata de capital, actiunile Bancii Transilvania au fost tranzactioante, luni la pretul de 1,12 lei.