Banca Transilvania a achizitionat luni un pachet de 25 de milioane de actiuni proprii pentru care a platit 25 milioane lei (6,96 milioane euro), cu scopul de a le vinde propriilor angajati, a informat un comunicat transmis, luni, de banca, Bursei de Valori.

Pachetul de actiuni, care reprezinta 1, 05 % din capitalul social al bancii a fost tranzactionat pe platforma Deal a Bursei de Valori Bucuresti, vanzator fiind BT Asigurari.

Actiunea face parte din programul de fidelizare a angajatilor bancii. In cadrul adunarii generale a actionarilor din data 27 martie, actionarii au aprobat rascumpararea unui numar maxim de 70 milioane de actiuni care sa fie cesionate personalului propriu.

In urma majorarii de capital social pe care banca a realizat-o la inceputul acestui an, au ramas nesubscrise 9,88 milioane de actiuni, care vor fi oferite tot personalului bancii, se mentioneaza in comunicatul transmis de institutie.

In total, in programul de fidelizare a salariatilor sunt oferite 34,88 milioane actiuni la pretul de 0,36 lei pe titlu. Conducerea bancii a anuntat ca nu va mai cumpara alte actiuni din piata, desi actionarii aprobasera achizitionarea a maxim 70 de milioane de titluri. Pe piata de capital, actiunile Bancii Transilvania au fost tranzactioante, luni la pretul de 1,12 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Setari Cookie-uri