BRD Societe Generale are doi noi membri in Consiliul de Administratie, care trebuie insa sa primeasca avizul BNR. Giovanni Luca Soma, directorul regional pentru Europa al diviziei internationale Banci si Servicii Financiare, si economistul Aurelian Dochia, au fost fost acceptati de AGA.

Cei doi au fost numiti pentru o perioada de patru ani, care se calculeaza de la data aprobarii prealabile de catre banca centrala, se arata intr-un comunicat transmis joi de BRD Bursei de Valori Bucuresti (BVB). Giovanni Luca Soma a inceput sa lucreze in grupul Societe Generale in 2002 ca director regional si ulterior a ocupat functiile de director general adjunct al ALD Automotive Group si director general al ALD International. In 2010, a fost numit director al Diviziei Societe Generale Credite de consum, leasing operational si gestionare a flotei auto, iar in prezent este director regional pentru Europa, Divizia Internationla Banci si Servicii Financiare, potrivit CV-ului publicat pe site-ul BRD, conform Mediafax.

Aurelian Dochia este in prezent membru al Consiliului de Administratie al BRD Finance IFN si este asociat in firma de consultanta Concept Consultanta Economica si de Afaceri.

El a fost membru in Consiliul de Administratie al unor firme din grupul BRD, al SIF Muntenia, al Fondului Proprietatii de Stat, al Centrului Roman pentru Politici Economice (CEROPE). Consiliul de Administratie al BRD este compus in prezent din noua membri si este prezidat de Philippe Charles Lhotte. Ceilalti membri sunt Petre Bunescu (director general adjunct), Jean-Luc Andre Joseph, Didier Alix, Bernardo Sanchez Incera, Jean-Louis Mattei, Dumitru Popescu, Sorin Marian Coclitu si Ioan Cuzman.

Totodata, actionarii au aprobat joi in AGA rezultatele financiare pe anul trecut, precum si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an. Astfel, BRD si-a propus sa revina pe profit in acest an, mizand pe reducerea provizioanelor, care in ultimii doi ani au cauzat bancii o pierdere cumulata de 716 milioane lei.

Banca mizeaza pe o crestere de 4% a creditelor nete, acestea urmand sa ajunga in acest an la 28,9 miliarde lei, dupa ce anul trecut nivelul imprumuturilor a scazut cu 11,8%, la 27,8 miliarde lei, de la 31,5 miliarde lei in 2012.
Depozitele atrase sunt anticipate sa scada cu 3,6%, la 34,8 miliarde lei, dupa ce anul trecut au urcat cu 13,5%, la 36,1 miliarde lei. In anul 2012, depozitele au cumulat 31,8 miliarde lei.

Actionarii si-au mai dat acceptul privind remuneratia administratorilor neexecutivi pentru 2014, in valoare bruta de 1.500 de euro pe luna, echivalent lei, si limitele generale pentru remuneratiile suplimentare ale administratorilor si ale directorilor in acest an, in cuantum brut de 9,9 milioane lei. Grupul financiar francez Societe Generale detine 60,17% din actiunile BRD, printre actionari numarandu-se Fondul Proprietatea si cele cinci SIF-uri.

Actiunile BRD au crescut miercuri cu 0,06%, la 8,3450 lei/titlu. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a bancii este de 5,81 miliarde lei (1,3 miliarde euro).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri