Conventia Brokerilor, eveniment anual organizat de Asociatia Brokerilor, a stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, principalele directii de actiune ale comunitatii brokerilor pentru 2006, in scopul bunei desfasurari a activitatii pe piata de capital.
Evenimentul a avut loc la Neptun si s-a bucurat de participarea a 48 de reprezentanti ai SSIF-urilor membre ale asociatiei, informeaza Rompres.

Conform programului adoptat in cadrul Conventiei, Asociatia Brokerilor, in calitate de asociatie patronala, isi va consolida pozitia in raport cu autoritatile, va milita pentru modificarea legislatiei in sensul reducerii suprareglementarilor in domeniu si va inainta organizatiilor si persoanelor care au drept de initiativa legislativa proiecte de lege, urmarind printr-un lobby activ adoptarea acestora.

Asociatia Brokerilor si-a propus atragerea de noi emitenti si investitori pe piata bursiera prin organizarea de cursuri si seminarii, de specializare si nu numai, in domeniul pietei de capital.

In cadrul Conventiei a fost prezentat proiectul Codului de Etica al Brokerilor, care, adoptat si respectat de comunitatea brokerilor, va conduce la recunoasterea apartenentei la Asociatia Brokerilor ca garant al bunei conduite a SSIF-urilor, in fata investitorilor. in acelasi sens, Asociatia a elaborat un Cod privind protectia datelor personale ale investitorilor - clienti ai SSIF-urilor membre.

Codul va fi remis spre aprobare catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Ca prim pas, acest cod a fost aprobat in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Brokerilor care a avut loc tot la sfarsitul saptamanii trecute, in aceeasi locatie.

Conventia i-a avut ca invitati, pe doamna Gabriela Anghelache, presedintele CNVM, pe domnul Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti si pe domnul Ionel Oprea, Inspector al CNVM la BVB. Reprezentantii presei economice au fost, de asemenea, prezenti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri