Conventia Brokerilor, eveniment anual organizat de Asociatia Brokerilor, a stabilit, la sfarsitul saptamanii trecute, principalele directii de actiune ale comunitatii brokerilor pentru 2006, in scopul bunei desfasurari a activitatii pe piata de capital.

Evenimentul a avut loc la Neptun si s-a bucurat de participarea a 48 de reprezentanti ai SSIF-urilor membre ale asociatiei, informeaza Rompres.

Conform programului adoptat in cadrul Conventiei, Asociatia Brokerilor, in calitate de asociatie patronala, isi va consolida pozitia in raport cu autoritatile, va milita pentru modificarea legislatiei in sensul reducerii suprareglementarilor in domeniu si va inainta organizatiilor si persoanelor care au drept de initiativa legislativa proiecte de lege, urmarind printr-un lobby activ adoptarea acestora.

Asociatia Brokerilor si-a propus atragerea de noi emitenti si investitori pe piata bursiera prin organizarea de cursuri si seminarii, de specializare si nu numai, in domeniul pietei de capital.

In cadrul Conventiei a fost prezentat proiectul Codului de Etica al Brokerilor, care, adoptat si respectat de comunitatea brokerilor, va conduce la recunoasterea apartenentei la Asociatia Brokerilor ca garant al bunei conduite a SSIF-urilor, in fata investitorilor. in acelasi sens, Asociatia a elaborat un Cod privind protectia datelor personale ale investitorilor - clienti ai SSIF-urilor membre.

Codul va fi remis spre aprobare catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal. Ca prim pas, acest cod a fost aprobat in cadrul Adunarii Generale a Asociatiei Brokerilor care a avut loc tot la sfarsitul saptamanii trecute, in aceeasi locatie.

Conventia i-a avut ca invitati, pe doamna Gabriela Anghelache, presedintele CNVM, pe domnul Stere Farmache, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti si pe domnul Ionel Oprea, Inspector al CNVM la BVB. Reprezentantii presei economice au fost, de asemenea, prezenti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Povestea unui business moldovenesc care a lasat Rusia pentru Europa