Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) l-a suspendat pe o perioada de un an, la finele lunii martie, pe Radu Mustatea din functia de presedinte si va alege din randul membrilor Consiliului Director un vicepresedinte, pozitie noua in cadrul BAAR, care va prelua atributiile acestuia.

Mustatea a fost ales presedinte BAAR in decembrie 2013.

O luna mai tarziu, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat ca Mustatea, membru in Consiliul de Administratie al Carpatica Asig, alaturi de Marian Mirzac (fost director general Carpatica Asig) si omul de afaceri Ilie Carabulea, este urmarit penal pentru asociere in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la dare de mita, complicitate la luare de mita, complicitate la cumparare de influenta, toate trei in forma continuata, complicitate la folosirea in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in vederea obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite si uz de fals.

Procurorii DNA au dispus, la 25 aprilie, trimiterea in judecata la Curtea de Apel Bucuresti a 11 inculpati, alaturi de societatea Carpatica Asig, pentru mai multor infractiuni.

Printre acestia se numara si Mustatea, alaturi de Dan Radu Rusanu - fost presedinte al Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) in perioada aprilie 2013 - martie 2014, Corneliu Moldoveanu - vicepresedinte ASF, Ilie Carabulea - omul de afaceri care controleaza Carpatica Asig si Marian Mirzac - fost membru neexecutiv in Consiliul ASF.

Citeste si:
Sindicalisti Metrorex: Trenurile noi, defecte mai des decat cele vechi
Sindicalistii Metrorex:...

Licentiat in fizica la Universitatea din Bucuresti, Mustatea si-a inceput activitatea in industria asigurarilor in anul 1994, in cadrul Ardaf, unde a avansat pana la functia de director al sucursalei Bucuresti. Ulterior, el s-a alaturat conducerii asiguratorului AGI Romania, pe care l-a si condus din 2002 ca director general.

Din ianuarie 2005, Mustatea a preluat functia de director de vanzari al Astra, iar din iunie 2006 si pana noiembrie 2011 a condus societatea in calitate de director general si, ulterior, presedinte Directorat.

BAAR reuneste toti asiguratorii locali autorizati sa practice asigurarea de raspundere civila auto (RCA) si Carte Verde.

Citeste si:
Radu Mustatea, cercetat sub control judiciar
Radu Mustatea, fost...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Samsarii durerii: afaceri pe spatele victimelor din accidente auto