Banca UniCredit Romania a lansat primul produs propriu de refinantare a creditelor pentru investitii imobiliare, destinat clientilor care au contractat imprumuturi imobiliare si ipotecare de la alte institutii de credit si doresc transferul acestora in conditii mai avantajoase.

“Lansarea acestui produs a survenit pe fondul unei schimbari in preferintele clientilor care se indreptau inainte catre produs, iar acum aleg banca, cu intregul sau complex de produse, servicii si modalitate de deservire”, a declarat Alina Pascu, vicepresedinte UniCredit Romania. „Exista interes real din partea clientilor pe acest segment, avand in vedere sumele si perioadele aferente acestor credite, precum si influenta eventualelor reduceri de costuri la dobanzi si comisioane”, a incheiat Alina Pascu.

in functie de capacitatea solicitantilor de a plati capitalul si dobanda, UniCredit Romania ofera potentialilor clienti posibilitatea sa-si transfere valoarea imprumutului ramas de achitat de la oricare alta banca la una dintre cele 50 de sucursale UniCredit Romania. Suma minima pe care banca o poate refinanta este de 5.000 USD / EURO
sau 15.000 RON, iar suma maxima poate ajunge la 250.000 USD / EUR sau 1.000.000 RON.

Dobanzile aferente creditului de refinantare sunt aceleasi ca in cazul produsului standard, respectiv 9,5% pentru imprumuturile in RON si 7,5% pentru cele in Euro sau USD.

Durata de creditare este cuprinsa intre minimum 6 luni si maximum 25 de ani, iar clientul poate sa isi aleaga o perioada de creditare mai mare decat cea initiala. imprumutul poate fi transferat in RON sau EURO, in functie de optiunea solicitantului, indiferent de moneda creditului acordat initial.

Clientul poate transfera mai multe credite de la alte banci, cu conditia sa se incadreze in categoria creditelor de investitii imobiliare. in acest moment, oferta de produse de investitii imobiliare din portofoliul bancii UniCredit Romania este completa. Aceasta cuprinde creditul ipotecar si imobiliar pentru achizitia de bunuri imobiliare, construire, extindere, terminare sau modernizare de imobile; credite de refinantare sau credite ipotecare si imobiliare destinate romanilor care lucreaza cu forme legale in Italia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Dan Bucsa, Unicredit: Romania se apropie de situatia din 2008