Tiriac Leasing va contracta un imprumut de 10 mil. de euro

Actionarii companiei Tiriac Leasing au decis contractarea unui imprumut in valoare de 10 milioane de euro de la Raiffeisen Bank, destinat finantarii si refinantarii contractelor de leasing derulate de companie, a informat un comunicat al Tiriac Leasing publicat in Monitorul Oficial.

"Creditul solicitat va avea o valabilitate de maxim 48 de luni, iar scadenta finala trebuie sa nu depaseasca data de 30 aprilie 2011", se mai spune in comunicat.

Creditul contractat de tiriac Leasing la Raiffeisen Bank va fi garantat cu gaj asupra bunurilor ce fac obiectul operatiunilor de leasing finantate si/sau refinantate de tiriac Leasing, cu cesiunea drepturilor la despagubire rezultand din polite de asigurare avand drept obiect aceste bunuri, cu cesiunea creantelor provenind din contractele de leasing ale companiei, prin gaj asupra conturilor curente ale societatii, deschise la Raiffeisen Bank, printr-un bilet la ordin in valoare de 10 milioane de euro, precum si printr-o garantie corporativa emisa de tiriac Holdings Ltd, se mai precizeaza in comunicat.

Tiriac Leasing a inregistrat, in primele trei luni ale anului 2006, o crestere de 30% a volumului de bunuri finantate, fata de aceeasi perioada a anului 2005. Compania a incheiat contracte in valoare de 18,2 milioane de euro in primul trimestru al anului trecut.

Compania tiriac Leasing a inregistrat anul trecut un profit, inainte de impozitare, de aproximativ 17,65 milioane de lei noi, cu aproape 4,9 milioane de lei noi mai mult decat in 2004.

Cifra de afaceri a tiriac Leasing a atins in 2005 valoarea neta de aproximativ 346,1 milioane de lei noi, ceea ce reprezinta o crestere cu aproximativ 81,6 milioane de lei noi fata de cifra neta de afaceri din 2004.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri