Operatiunea de restructurare a creditelor va fi aplicata, probabil, de la 1 iulie, dar nu va fi obligatorie, ci optionala atat pentru banci, cat si pentru persoane, conditiile fiind cele convenite cu institutiile financiare internationale, a declarat premierul Victor Ponta.

Intrebat de presa cand va fi aplicata masura restructurarii creditelor pentru populatie si daca este finalizat proiectul de act normativ in acest sens, Ponta a precizat ca masura va fi aplicata probabil cu 1 iulie. "Probabil de la 1 iulie. Imediat ce este gata finalizat proiectul, va fi pus pe site. Nu va fi obligatoriu, va fi optional, si pentru persoane, si pentru banci", a declarat premierul.

El a precizat ca proiectul va fi include conditiile discutate cu organismele financiare internationale si vor fi puse in dezbatere publica.
Restructurarea imrumuturilor populatiei prevede reduceri de impozit, dar numai dupa expirarea perioadei de reesalonare, de doi ani, informeaza Mediafax.

Restructurarea trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe cerinte, prima dintre acestea restrictionand aplicarea doar la creditele fara intarzieri la plata sau cu intarzieri de cel mult 90 de zile. Operatiunea trebuie sa conduca la diminuarea cu cel mult jumatate si nu cu mai mult de 500 lei (sau echivalentul in lei aferent valutei in care a fost acordat ori la care este indexat creditul) a obligatiilor lunare de plata ale debitorului aferente creditului supus restructurarii, pentru o perioada de cel mult doi ani.

Citeste si:
Ministerul schimba strategia la CFR Marfa: vrea privatizare pe bursa
Ministerul Transporturilor:...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
PSD il scapa pe Ciorbea de mare parte din datoria la Fisc