Profitul net consolidat al UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a crescut cu 18% in primul trimestru al acestui an, la 72,1 milioane de lei (16,0 milioane de euro), a anuntat banca.

Veniturile operationale au atins 375 milioane de lei, cu 0,5% mai mult fata de primul trimestru al anului trecut, pe fondul avansului cu 9% al veniturilor nete din comisioane si al evolutiei pozitive a veniturilor obtinute din tranzactionare.

Cheltuielile operationale s-au plasat la 178 milioane de lei, in urcare cu 4%, ceea ce a condus la obtinerea unui profit operational de 197 milioane de lei, in scadere cu 2,5%. Provizioanele aferente riscului de credit au inregistrat o scadere de 11%, la 112 milioane de lei.

Potrivit bancii, rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a atins nivelul de 10%, in vreme ce rentabilitatea activelor (ROA) s-a plasat la 1,1%. Raportul dintre costuri si venituri a fost 47,4%, in scadere cu 1,3 puncte procentuale fata de finalul anului 2013.

Rata de acoperire cu provizioane a creditelor din bilant a crescut fata de finalul anului 2013, atingand nivelul de 10,7%. Volumul activelor era de 25,9 miliarde de lei (5,8 miliarde de euro) la 31 martie, scrie Mediafax.

Citeste si:
Unicredit a inregistrat un profit de 18 milioane de euro in T1
UniCredit a inregistrat in...

Portofoliul de credite s-a restrans cu 2,5% fata de finalul anului 2013, pana la 18,3 miliarde de lei (20,4 miliarde lei incluzand creditele externalizate), influentat de cererea de credit apatica la nivelul pietei. Volumul veniturilor generate de facilitatile de credit dedicate proiectelor cu finantare nerambursabila (europeana si nationala) a crescut cu peste 50% in primul trimestru al anului fata de valoarea inregistrata in perioada similara din 2013, la 2,6 milioane de lei in trimestrul intai al anului 2014, in conditiile in care a crescut si volumul utilizarilor de credite, la 330 milioane de lei.

Depozitele atrase de la clientela s-au plasat la 13,6 miliarde de lei la finalul lui martie. Raportul dintre credite si depozite a fost de 135%. Banca se situeaza cu mult peste limitele impuse de Basel III, atat in ceea ce priveste rata adecvarii capitalului (14,12%), cat si rata fondurilor proprii de nivel I de baza (13,5% versus 4,5% nivelul reglementat).

UniCredit Tiriac Bank a incheiat primul trimestrul cu un numar de 188 de sucursale, in timp ce numarul angajatilor pentru UniCredit Tiriac Bank si UniCredit Consumer Financing a ajuns la 3.116. "Contextul de piata ramane dificil pentru mediul privat, in conditiile in care evolutiile pozitive de la nivel statistic nu se reflecta inca intr-o maniera similara in activitatea companiilor si in bugetele gospodariilor. Desi ramane la un nivel modest, estimam o usoara crestere a apetitului pentru credit in perioada urmatoare. Pentru restul anului 2014 vestile bune ar putea veni din zona finantarilor cu fonduri europene si a marilor proiecte de infrastructura" a spus directorul general al UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului italian UniCredit. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).

Citeste si:
UniCredit a imprumutat 7,9 miliarde de euro de la BCE
UniCredit a imprumutat 7,9...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Profitul UniCredit in Romania a crescut cu 75,8% in primul semestru
Setari Cookie-uri