Bancpost se extinde

Banca va deschide 50 de sucursale noi in ultimele patru luni ale anului

Conducerea Bancpost va propune actionarilor o rectificare a bugetului pentru 2006, prin suplimentarea cheltuielilor necesare pentru un program de investitii destinat deschiderii a 50 de noi unitati in ultimele patru luni ale anului, a declarat pentru Mediafax presedintele bancii, Mihai Bogza.

"Fata de programul initial vom suplimenta investitiile in retea, pentru deschiderea a inca 50 de sucursale, din care 20 numai in Bucuresti, astfel ca la sfarsitul anului vom avea 225 de unitati, in loc de 175 cat erau programate", a spus Bogza. Noul plan de afaceri indica un nivel al profitului net la sfarsitul anului de 15 milioane euro, dupa primele sase luni fiind inregistrat un castig de 3,3 milioane euro.

Stimulati de expansiunea creditului

Presedintele Bancpost spune ca extinderea retelei intr-un ritm mai accelerat a fost decisa in urma expansiunii foarte rapide a creditarii, consemnata in special in trimestrul al doilea. La jumatatea anului, portofoliul de credite neguvernamentale al Bancpost a depasit un miliard de euro, cu 65% mai mult fata de nivelul din iunie 2005. Totalul activelor bancii se ridica la 1,73 miliarde euro.

"Ocupam locul trei pe piata creditului ipotecar, cu o cota de peste 9%, si pozitia a cincea la nivelul creditului de consum", a adaugat presedintele bancii. Actionarul majoritar al Bancpost este banca elena EFG Eurobank, cu o participatie de 62,98%, iar restul actiunilor sunt detinute de SIF Banat-Crisana - 5,15396%, SIF Moldova - 5,13719%, SIF Transilvania - 5,15396% si SIF Oltenia - 5,15396%. EFG se afla pe lista participantilor la privatizarea CEC, unde concureaza cu o alta banca din Grecia - National Bank of Greece, OTP Bank Ungaria si Raiffeisen - Austria.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri