Leul s-a intarit fata de euro in debutul zilei de vineri pe piata interbancara, cursul de schimb fluctuand intr-o banda stransa in jurul nivelului de 4,43 lei/euro, pe volume de tranzactionare peste media ultimelor zile, potrivit dealerilor.

Cursul a inceput ziua la 4,4350 lei/euro, nivel care reprezinta si maximul diminetii, dupa care a coborat spre cotatiile de la sfarsitul zilei de joi. La ora 10:15, euro era cotat la 4,4280 - 4,4315 lei, iar cel mai redus curs la care s-a tranzactionat vineri dimineata a fost de 4,4290 lei/euro. In regiune, forintul unguresc si zlotul polonez au inregistrat vineri dimineata aprecieri modeste in raport cu euro, noteaza Mediafax.

Standard & Poor's (S&P) a imbunatatit, vineri, ratingul guvernului Romaniei cu o treapta, la "BBB-", in categoria "investment grade", recomandata pentru investitii pe termen lung, cu perspectiva stabila. S&P era singura dintre cele trei mari agentii de rating care inca evalua Romania in categoria "junk", a investitiilor speculative, nerecomandata investitorilor pe termen lung.

Joi, cursul de schimb a incheiat sedinta pe piata interbancara la 4,43 lei/euro, in coborare usoara, cu circa 1 ban, fata de cotatiile de miercuri. Cursul de referinta publicat de BNR a scazut usor joi, cu 0,66 bani, respectiv 0,15%, la 4,4349 lei/euro. Pentru dolarul american, BNR a publicat joi o rata de referinta de 3,2468 lei/euro, in urcare cu 0,81 bani, respectiv 0,25%.

Cursul BNR pentru francul elvetian a coborat cu 1,27 bani, la 3,6289 lei/franc. Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian.

Citeste si:
Euro ajunge la un nou maxim istoric
Euro ajunge la un nou maxim...

Dobanzile practicate luni dimineata de bancile comerciale pentru plasamentele in lei pe termen de o zi sunt de 0,8% - 1,5% pe an. Dobanzile continua sa fie sub de rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 3,5% pe an, dar peste rata dobanzii la facilitatea de depozit practicata de banca centrala, de 0,5% pe an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
S&P a revizuit perspectiva Romaniei de la stabil la negativ
Setari Cookie-uri