Banca Comerciala Carpatica, listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a lasat, sa se inteleaga, intr-un comunicat aniversar, ca nu se pune problema preluarii bancii de catre o institutie financiara straina, afacerea urmand sa cresca \"prin forte proprii\"
Pentru viitor, Banca Comerciala Carpatica si-a propus ca obiective cresterea fortei de vanzare, consolidarea retelei de unitati bancare si "mentinerea pozitiei de banca autohtona, care sa tina treze interesul si mandria romanilor pentru ceea ce este romanesc si bine facut. Carpatica va continua sa actioneze conform unei viziuni unitare, bine definite, sa creasca prin fortele proprii, bilizand si plasand eficient resursele financiare disponibile in economia romaneasca si cele provenite de la institutii financiar bancare internationale", se arata in comunicatul bancii, remis NewsIn.

Dupa sapte ani de activitate, Banca Comerciala Carpatica a ajuns pe locul sase din punct de vedere al retelei teritorile, in prezent dispunand de 178 de unitati si nu se va pune problema vanzarii actiunilor catre o banca straina, a informat, joi, un comunicat al bancii.

La Bursa de Valori Bucuresti, titlurile bancii au fost cotate, miercuri, la 0,53 lei pe actiune, de cinci ori mai mult decat valoarea nominala a unei actiuni, care a fost emisa la 0,10 lei. Capitalizarea bancii multiplica de mai bine de cinci ori valoarea capitalului social. Astfel piata da o valoare de peste 547 milioane lei (155,5 milioane euro) Bancii Comerciale Carpatica, in conditiile unui capital social de 103,285 milioane lei (29,33 milioane euro). in ultimele 12 luni, actiunile banci au oscilat intre un minim de 0,455 lei si o cotatie maxima de 0,66 lei.

La finalul primului trimestru din 2006, banca a afisat active totale in valoare de peste un miliard de lei (287 milioane euro) si un rezultat al activitatii curente, dupa impozitare, de 4,68 milioane lei (1,33 milioane euro).

Banca Comerciala Carpatica (BCC) a lansat in iunie o emisiune de obligatiuni de 40 milioane lei noi (11,26 milioane euro, 14,45 milioane dolari), pentru a-si finanta dezvoltarea, operatiunile generale si pentru a da credite populatiei. Din cele 400.000 de obligatiuni, la o valoare nominala de 100 lei noi (28,16 euro, 36,23 dolari) fiecare, anuntate initial, investitorii au subscris 367.992 de obligatiuni (91,9%).

Banca a incheiat anul 2005 cu un profit net de 17,81 milioane lei. in primele trei luni ale anului 2006, banca sibiana a realizat un profit net de 4,19 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri