Banca centrala a anuntat vineri un curs foarte apropiat de nivelul de joi. Moneda nationala este, potrivit dealerilor, in coborare usoara pe piata interbancara, la mica distanta de referinta bancii centrale, pe volume de tranzactionare care depasesc media ultimelor saptamani. .

Referinta BNR a coborat cu 0,01%, fata de nivelul de 4,4170 lei/euro anuntat joi, si se mentine astfel la cel mai redus nivel din ultimele 9 luni si jumatate. BNR a anuntat joi un curs de 4,4170 lei/euro, in scadere cu peste 2 bani fata de referinta de miercuri, marcand cea mai redusa rata de schimb incepand din 6 august 2013, cand cursul a fost de 4,4111 lei/euro. Pentru dolarul SUA, banca centrala a publicat vineri un curs de 3,2410 lei/dolar, in urcare cu 1,3 bani (0,4%). Francul elvetian stationeaza la 3,6160 lei, potrivit Mediafax.

Cursurile de schimb leu/dolar si leu/franc elvetian sunt calculate de BNR in functie de paritatea leu/euro si cotatiile de schimb euro/dolar si euro/franc elvetian. Cu putin timp inaintea orei 13:00, cand BNR anunta cursul de referinta, euro era cotat pe piata interbancara la 4,4140 - 4,4170 lei, in urcare cu circa 0,1% fata de nivelurile de 4,4050 - 4,4083 lei de la finalul zilei anterioare.

Volumele tranzactionate vineri au fost ridicate comparativ cu media ultimelor saptamani, in prima parte a zilei fiind efectuate peste 80 de transferuri. Minimul primei parti a zilei a fost de 4,4100 lei/euro, iar cel mai ridicat curs la care s-au efectuat tranzactii a fost de 4,4170 lei/euro. In regiune, forintul se depreciaza usor, cu 0,13%, in timp ce zlotul polonez stagneaza.

Ratele medii ale dobanzilor practicate vineri dimineata de bancile comerciale pentru depozitele atrase (ROBID) si plasate (ROBOR) in lei pe termen de o zi au urcat la 0,91% - 1,41% pe an, peste nivelurile de joi, de 0,18% - 0,68% pe an. Dobanzile continua sa fie sub de rata dobanzii de politica monetara a BNR, de 3,5% pe an. Ratele medii ale dobanzilor pentru plasamentele pe termen de o saptamana au urcat vineri dimineata la 1,84% - 2,34% pe an, in urcare de la 1,72% - 2,22% pe an in ziua anterioara.

Dobanda ROBOR pentru plasamente cu scadenta la 3 luni, in functie de care sunt calculate dobanzile pentru creditele in lei acordate de banci pe termen scurt si mediu, a stagnat la 2,76% pe an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri