MasterCard nu intentioneaza sa paraseasca Rusia indiferent ce se va intampla, iar Visa vrea sa ajunga la un compromis productiv cu autoritatile ruse, potrivit declaratiilor venite de la reprezentantii celor doua companii. In plus, acestia au propus crearea unui operator comun de plati in aceasta tara.

"Ramanem in Rusia indiferent ce se va intampla", a afirmat directorul operatiunilor din Rusia ale MasterCard, Ilia Riabi, citat de RIA Novosti. Directorul general al Visa in Rusia, Andrew Torre, a confirmat la randul sau ca grupul vrea sa continue activitatea in aceasta tara. El a notat ca intalnirea avuta cu oficiali rusi a fost foarte productiva si si-a exprimat speranta ca se va ajunge la un compromis.

Reprezentantii Visa si MasterCard s-au intalnit cu vicepremierul Igor Suvalov si cu ministrul de Finante Anton Siluanov, la un forum international de afaceri care are loc la St. Petersburg. Visa si MasterCard au anuntat la inceputul acestei saptamani ca evalueaza posibilitatea de a continua operatiunile in Rusia, dupa ce autoritatile au modificat o lege referitoare la sistemul de plati, inasprind regelementarile aplicate activitatii lor pe piata rusa.

Anterior, presedintele Vladimir Putin a promulgat o lege de creare a unui sistem national de plati. Incepand de la 1 iulie, operatorii straini de sisteme de plati trebuie sa contribuie trimestrial la un cont special al bancii centrale, cu 25% din volumul mediu zilnic al tranzactiilor, noteaza Mediafax.

Decizia a fost luata dupa ce Visa si MasterCard au refuzat la sfarsitul lunii martie sa presteze servicii pentru mai multe banci rusesti, in urma sanctiunilor impuse de Statele Unite din cauza conflictului din Ucraina. Parlamentul rus ar putea sa reduca marimea contributiilor Visa si MasterCard la contul de la banca centrala, a declarat miercuri parlamentarul Anatoli Aksakov.

Citeste si:
Mastercard se alătură Asociației Dăruiește Viață în lupta impotriva...
Coronavirus| Mastercard se...

Ministrul de Finante Siluanov a declarat la randul sau, vineri, ca Visa si MasterCard ar putea infiinta in Rusia un operator propriu de plati.

"Au adresat guvernului o propunere prin care sa se asigure cooperarea cu sistemele de plati din Rusia, crearea unei companii, in urmatorul an si jumatate, care sa apartina exclusiv Visa si MasterCard", a spus Siluanov dupa intalnirea cu reprezentantii companiilor.

Riabi, seful MasterCard, a confirmat ca in cursul discutiilor cu Siluanov si Suvalov companiile au sugerat propria lor solutie, care a obtinut acordul preliminar al guvernului.

Citeste si:
RoFin.Tech, la prima misiune internațională. Ce startup-uri au mers...
RoFin.Tech, Asociația Română...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Camera de Comerţ şi Industrie transmite Guvernului o listă de măsuri
Setari Cookie-uri