Finantele au inregistrat intr-o singura zi din declaratiile companilor care trebuie sa plateasca taxa pe constuctii speciale suma de un miliard de lei, de peste doua ori mai mult fata de estimarile inscrise in bugetul pe acest an, a spus secretarul de stat in MFP Dan Manolescu.

"Ieri aveam un miliard de lei din taxa, dar suma e in curs de actualizare. Astazi sigur suma este mai mare. Este dublu fata de sumele din buget. Avem o cifra in buget si o alta suma in estimari" a afirmat Manolescu la o conferinta organizata de ZF, conform Mediafax. El a adaugat ca Guvernul a convenit cu FMI sa treaca in buget o suma mai mica din taxa pe constructiile speciale insa estimarile de incasari erau mai mari.

"Acel miliard de lei este suma declarata pana acum, dar sa vedem efectiv cat se plateste, pentru ca mai avem de incasat o transa in septembrie", a mai spus Manolescu. La sfarsitul lunii aprilie, premierul Victor Ponta declara ca Guvernul va obtine din impozitarea constructiilor speciale un surplus de venituri, cu mult peste tinta stabilita in mod precaut de Fondul Monetar International, care reprezinta unul dintre principalele argumente pentru a reduce contributiile de asigurari sociale.

Si ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, preciza ca numai dintr-un subgrup de companii impozitate se obtine mai mult de 1 miliard lei, fata de prognoza initiala de venituri astfel atrase de doar 488 milioane lei, stabilita, potrivit premierului, la solicitarea FMI. La randul sau, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, arata ca numai din ceea ce se afla in bilantul companiilor si nu era impozitat rezulta venituri de 1,8 miliarde lei.

Impozitul pe proprietate pentru constructiile speciale, de 1,5% din valoarea constructiei, a fost introdus la inceputul acestui an, iar normele metodologice care clarifica modul de achitare a taxei au fost aprobate marti, prima plata urmand sa fie efectuata pana luni, 26 mai, iar a doua pana la 25 septembrie.

Pe de alta parte, ananlistii avertizeaza ca Finantele au subestimat impactul bugetar al scutirii de impozit pe profitul reinvestit.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri