"Vorbind despre subscriere pe auto si preventia daunelor, la un calcul simplu bazat pe datele oficiale, in medie, o companie de asigurari pierde 15 mii euro pe zi. Este foarte mult. Asiguratorul trebuie sa faca business, trebuie sa aiba profit, nu pierderi", a declarat Maria Boghian, director de dezvoltare, ASISOFT.

Potrivit Mariei Boghian, pe CASCO, "clientii au masini din ce in ce mai vechi, media masinilor asigurate crescand in ultimul an de la 6,7 ani la 7,5 ani anul acesta", noteaza 1asig.ro. Declaratiile au fost facute in cadrul celei de-a XVII-a editie a FIAR - Forumul International Asigurari - Reasigurari, organizat de Media XPRIMM.

Trebuie gasite solutii pentru a innoi parcul auto. Nu vom reusi sa avem asiguratori pe profit, nici sa vindem produse la preturi acceptabile, daca nu avem si un parc auto tanar", a spus Maria Boighian.

Ea a adaugat ca "pentru a deveni profitabili, asiguratorii trebuie sa isi ia cateva masuri de protectie - programe de detectare a fraudei. Anul trecut, solutiile oferite de ASISOFT au respins de la subscriere circa 75 milioane euro".

Citeste si:
Romanii se declara fanii decontarii directe la RCA
Romanii se declara fanii...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Majoritatea reparatiilor pe RCA, facute cu piese second-hand
Setari Cookie-uri