Societatea comerciala Asigurare-Reasigurare Astra S.A. va contracta un credit in valoare de 1,4 milioane de euro de la Banca Comerciala SanPaolo IMI Bank Romania, pe o perioada de maximum patru luni, potrivit NewsIn

Societatea Astra va garanta acest credit prin ipoteca de rang I in favoarea Bancii Comerciale SanPaolo IMI Bank Romania asupra imobilului din Bucuresti, strada Ion Campineanu, bilet la ordin stipulat la vedere fara protest in suma de 1.450.000 euro emis in favoarea bancii si contract de gaj asupra conturilor curente ale societatii Astra pentru intreaga valoare a creditului.

Dupa primele trei luni ale anului 2006, Astra Asigurari se afla pe locul trei in ceea ce priveste cota de piata, in clasamentul companiilor de asigurari de pe piata romaneasca, potrivit datelor oferite de companie. Pe primul trimestru din 2006, Astra Asigurari a subscris prime brute in valoare de 37,38 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere de aproape 100,1% fata de perioada similara a anului precedent.

Actionarii principali ai Astra Asigurari sunt Nova Trade Group, cu 72% din actiuni, si Uniqa, cu 27% din actiuni. In urma acordului de co-branding dintre companiile Astra Asigurari si Uniqa incepand cu 10 iulie, Astra Asigurari functioneaza sub numele de Astra Asigurari - Uniqa.

Compania austriaca de asigurari Uniqa este lider de piata in Austria, cu o cota de 26,4%, urmata de Wiener Stadtische, cu 23,1% si de Generali, cu o cota de 16,3% din piata.

In anul 2005, Uniqa a subscris prime brute in valoare totala de aproximativ 4,7 miliarde de euro, in crestere cu 25,2% fata de 2004. Profitul companiei Uniqa a fost, in 2005, in valoare de aproximativ 190,3 milioane de euro, ceea ce reprezinta o crestere cu 57,5% fata de anul 2004.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum arata mijloacele de transport public din principalele orase