Franz Weiler (55 de ani) este noul vicepresedinte al Directoratului UNIQA Asigurari, avand atributii de Chief Sales Officer, in timp ce incepand cu luna iunie, Andreas Köβl (48 de ani) este noul presedinte al Consiliului de Supraveghere al companiei.

"Cu o bogata experienta in domeniul asigurarilor, Franz Weiler (foto), de origine austriaca, a condus in ultimul an si jumatate operatiunile UNIQA Insurance Group din Serbia. Anterior, a ocupat pozitii de conducere in cadrul companiilor respective, dar si in UNIQA Osiguranje Croatia si UNIQA Austria", se arata in comunicatul companiei de asigurari.

"UNIQA este un jucator stabil pe piata asigurarilor din Romania si vom continua sa ne dezvoltam concentrandu-ne pe sustenabilitate si crestere profitabila.Vad un potential semnificativ in pozitionarea companiei ca lider de piata in termeni de crestere profitabila, orientare catre clienti, excelenta in servicii si produse inovatoare", a declarat Franz Weiler.

In 2013, UNIQA Asigurari a inregistrat o crestere de 13% a primelor brute subscrise, pana la 570 mil. de lei, continuand astfel cresterea de doua cifre din ultimii ani. Pentru 2014, obiectivele principale ale companiei cuprind continuarea procesului de asanare a portofoliului prin reducerea ponderii asigurarilor auto si dezvoltarea celor de sanatate si de bunuri, in conditii de profitabilitate. UNIQA Asigurari ocupa in 2013 locul 5 pe piata asigurarilor generale, cu o cota de aproximativ 8%.

Franz Weiler se alatura echipei de conducere formate din Florin Golovatic – presedinte Directorat si Nicolae Ani – membru Directorat UNIQA Asigurari.

De asemenea, incepand cu luna iunie, Andreas Köβl (48 de ani) este noul presedinte al Consiliului de Supraveghere al UNIQA Asigurari. De origine austriaca, Andreas Köβl s-a alaturat echipei UNIQA in 1995, lucrand in Departamentul de Audit Intern.

In timpul carierei sale indelungate in domeniul asigurarilor, a detinut mai multe pozitii de management. Din 2011 a fost CEO in UNIQA Slovacia, fiind numit Membru in Directoratul UNIQA International AG incepand cu 1 ianuarie 2014. Anterior, a ocupat si pozitia de membru in Directoratul UNIQA Austria.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri