Asigurarile de raspundere civila auto (RCA) au totalizat aproximativ 160 milioane euro la finalul lunii martie de anul curent, conform datelor centralizate de INSURANCE Profile in baza rezultatelor transmise de societatile de asigurare/brokeraj de asigurare, noteaza 1asig.ro.

Cifra este superioara cu 3,2% celei publicate pentru T1/2013. Totodata, asigurarile RCA au fost cea mai importanta clasa din piata, ele generand mai bine de o treime din totalul acesteia. Aportul intermediarilor in asigurari pe linia RCA s-a cifrat la circa 125 milioane euro.

Cu alte cuvinte, 78% din totalul subscrierilor realizate pe aceasta clasa au fost realizate de brokerii de asigurare. De asemenea, gradul de penetrare al brokerilor pe alte segmente de asigurare s-a situat la circa 71% in cazul politelor CASCO, 52% - property, aproximativ 25% - raspundere civila generala si doar circa 7% - asigurari de viata.

Conform INSURANCE Profile si Insurance Profile Interactiv - pe segmentul RCA, cele mai mari volume de prime brute subscrise intermediate au fost raportate de SAFETY Broker (11,5 milioane euro), DESTINE Broker (7,3 milioane euro), TRANSILVANIA Broker (6,8 milioane euro), INTER Broker (4,8 milioane euro) si DAW MANAGEMENT (4,1 milioane euro).

In ceea ce priveste companiile de asigurare, cel mai mare volum de prime brute subscrise aferente clasei RCA a fost raportat de CARPATICA ASIG - 33,3 milioane euro. La finalul lunii martie a.c., piata de asigurari din Romania a totalizat 475 milioane euro, echivalentul a 250 milioane euro fiind realizat prin intermediul societatilor de brokeraj.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri