Grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG) a achizitionat 100% din actiunile societatii de asigurari de viata AXA Biztosító Zrt din Ungaria, subsidiara grupului francez AXA, care va fi redenumita Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosíto Zrt la sfarsitul unei perioade de tranzitie.

"Ungaria este una dintre pietele noastre de baza si de mai mult timp cautam sa ne consolidam prezenta aici. Am fost foarte multumiti de performanta obtinuta pana acum de companiile noastre din Ungaria, Union si Erste Biztosító", a declarat directorul general al VIG, Peter Hagen (foto), intr-un comunicat de presa, potrivit Mediafax.

AXA Biztosító a inregistrat prime subscrise in valoare de aproximativ 41 milioane de euro in 2013. Potrivit unui comunicat al AXA, tranzactia a implicat pierderi semnificative, in valoare de 50 milioane euro, care au fost luate deja in considerare pentru venitul net din anul 2013. Segmentul asigurarilor de viata a reprezentat cea mai mare parte in totalul primelor subscrise (circa 92%), cu un focus puternic pe produsele de tip unit-linked.

Compania ocupa locul 13 pe piata asigurarilor de viata din Ungaria. AXA Biztosító isi desfasoara activitatea la nivel national si are aproximativ 120 de angajati. Compania vinde polite atat prin intermediul propriilor sucursale, cat si prin intermediari precum brokeri si banci. VIG este unul dintre principalele grupuri financiare europene. In Romania, grupul austriac detine Omniasig, Asirom si BCR Asigurari de Viata.

In noiembrie 2013, AXA a anuntat ca vinde operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, companie detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, societate aflata in prezent in administrare speciala in urma unei decizii a Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) din luna februarie. Aflata in curs de aprobare la ASF, tranzactia presupune preluarea unui numar de aproximativ de 40.000 de contracte, in vigoare la finele lunii septembrie 2013, conform asociatiei nationale a asiguratorilor (UNSAR).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri