Clasamentul a fost alcatuit dupa valoare totala a contractelor incheiate anul trecut, pentru toate tipurile de bunuri finantate: autovehicule, echipamente si leasing imobiliar. Raportul mentionat reflecta situatia pietei europene de leasing, pe baza datelor furnizate de 272 de firme din 25 de tari, se afirma intr-un comunicat emis de companie.

Pe clase de produse, BCR Leasing este, de asemenea, excelent pozitionata, ocupand locul 31 in Europa pe piata leasingului de automobile, inclusiv vehicule usoare, si locul 39 la categoria generala leasing autovehicule (automobile, vehicule usoare si vehicule comerciale), ca valoare totala a contractelor incheiate anul trecut. Valoarea totala a bunurilor finantate de companie in 2005 a fost de peste 195 milioane euro, corespunzatoare unei valori totale a contractelor de 234,3 milioane euro.

äAnul 2006 reprezinta un an al transformarilor dinamice pentru companiile de leasing, in general, din perspectiva adaptarii formale a acestora la normele impuse de BNR dar si din perspectiva pregatirii lor pentru cerintele unei piete europene deschise. In cazul specific al companiei noastre, dorim sa mentinem un echilibru dinamic intre adaptarea la schimbarile generate de noul mediu economic-legislativ si implementarea consecventa a propriei strategii pe termen lung, care vizeaza oferirea celei mai potrivite solutii de finantare a investitiilor pentru consumatorul romanö, a declarat Claudiu Emanuil Stanescu, Presedinte si Director General BCR Leasing.

Aflata in cel de-al cincilea an de la infiintare, BCR Leasing s-a dezvoltat constant in fiecare an, castingand increderea consumatorilor printr-o oferta competitiva si o paleta de servicii extinsa, adaptata cerintelor beneficiarilor corporativi sau individuali. La sfarsitul primului semestru 2006, structura portofoliului BCR Leasing cuprindea 59% leasing pentru autoturisme, inclusiv flote, 15% vehicule comerciale, 24% echipamente si utilaje industriale si circa 2% leasing pentru imobile cu destinatie productiva sau comerciala.

Oferta BCR Leasing include intreaga gama de servicii de leasing financiar, pentru autovehicule, flote, echipamente si utilaje industriale, software, bunuri imobiliare (in sistem leasing financiar clasic sau sale-and-lease-back), pentru achizitionarea de hale industriale, spatii cu destinatie productiva, cladiri de birouri, centre comerciale, hoteluri si pensiuni, etc.

Recenta extindere a retelei de distributie a serviciilor BCR Leasing cu inca doua agentii, Galati si Buzau, ridica la 26 numarul oraselor in care oferta companiei poate fi accesata direct, servind intereselor de dezvoltare ale intreprinzatorilor locali.

In primele patru luni ale anului 2006, BCR Leasing a inregistrat o valoare a bunurilor finantate de peste 78 de milioane de euro. Cifra reprezinta o crestere de peste 26% a vanzarilor fata de perioada similara a anului trecut. Valoarea totala a contractelor incheiate in intervalul ianuarie-aprilie 2006 a fost de aprox. 95 de milioane de euro.

BCR Leasing atinsese, in 2005, o cota de piata de 11% si un volum total al finantarilor de peste 235 de milioane de euro. in privinta ponderilor fiecarui sector specific, portofoliul companiei se prezinta astfel: 67% autoturisme, inclusiv flote, 15% vehicule comerciale, 16% echipamente si utilaje industriale si 2% leasing imobiliar.